U SDP-u predstavili projekat: „ Promijeni mjesto iz kojeg dolaziš – Predloži inicijativu“

U prostorijama SDP-a u Kalesiji održana je konferencija za medije čija je tema bila predstavljanje projekta „ Promijeni mjesto iz kojeg dolaziš – Predloži inicijativu“.

O projektu su govorili Armin Karić, predsjednik FOM SDP BiH Kalesija, Dževad Hadžić, predsjednik OO SDP BiH Kalesija te Muhamed Osmanović, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u OV Kalesija.

U svom uvodnom obraćanju, predsjednik FOM-a Armin Karić, istakao je da je ovo jedan od najvećih  projekata kalesijskog Foruma mladih u proteklom periodu. Projekat se zasniva na internet stranici www.predloziinicijativu.ba, na kojoj svi građani TK nakon izbora mjesta iz kojeg dolaze, mogu predložiti određenu inicijativu ili postaviti pitanje, a koje će vijećnici i zastupnici SDP-a predlagati na sjednicama OV/GV, odnosno sjednici Skupštine TK. Karić je istakao i to da projekat ima za cilj ostvarivanje bolje saradnje između vijećnika i građana, ali i građana i izvršne vlasti. Građani mnogo puta imaju dobru ideju, ali ne znaju na koji način da ta ideja dođe do izvršne vlasti. Ovim projektom olakšat ćemo tu komunikaciju, a svakako prednost projekta je i ta što svaki građanin potpuno anonimno može predložiti neku inicijativu. Na kraju svog obraćanja, Karić je naglasio i da najbitnije životno pitanje glasi:“ Šta činite za druge?“. Inicijativom ili pitanjem vrlo lahko možete promijeniti mjesto iz kojeg dolazite, što će sigurno imati za rezultat poboljšanje uslova života Vaših komšija, sugrađana, prijatelja ali i Vas samih!

Dževad Hadžić je u svom izlaganju istakao da ovaj projekat ima veliki značaj za sve građane Tuzlanskog kantona, s posebnim osvrtom na akademsku zajednicu koja sada ima otvorenu priliku da se sve njihove ideje i inicijative nađu i na Skupštini Tuzlanskog kantona. Ovim putem pozvao je sve građane TK, bez obzira na stranačku pripadnost, da svojim inicijativama i prijedlozima unaprijede život građana na ovom području, jer samo zajednički radom, zastupnika i građana, kanton i ova država mogu krenuti naprijed!

Muhamed Osmanović je naglasio da vijećnici SDP-a u OV Kalesija mnogo puta imaju dobru inicijativu, ali vladajuća većina ne želi da prihvati, čisto iz razloga što je taj prijedlog stigao iz SDP-a. Na svakoj narednoj sjednici naglasit ćemo koje su to pristigle inicijative od građana, te sigurno vladajućoj većini neće biti tako jednostavno odbiti sve ove prijedloge. Pozvao je sve građane općine Kalesija da pomognu vijećnicima SDP-a, kako bi inicijativama riješili mnoge probleme koje muče građane Kalesije!

Za kraj, i Osmanović i Hadžić su čestitali Forumu mladih SDP BiH Kalesija i predsjedniku Karić Arminu na odličnom projektu, uz nadu da će građani zaista ozbiljno ovo shvatiti, dok je Karić dodao da se posebno zahvaljuje KO SDP BiH Tuzla i predsjedniku Enveru Bijediću na punoj podršci prilikom realizacije projekta!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: