U Sarajevu ubijena dva pripadnika Oružanih snaga BiH

Enes Omeragić, koji je sinoć u Rajlovcu ubio dva vojnika Oružanih snaga BiH, Armina Salkića (1989) iz Viteza i Nedeljka Radića (1981) iz Nevesinja, počinio je samoubistvo oko ponoći, nakon što su pripadnici policije opkolili objekat u kojem  se nalazio.

Omeragić je sinoć oko 19:30 h iz vatrenog oružja ubio Salkića i Radića koji su se u tom trenutku nalazili u sportskoj kladionici, koja se nalazi u Rajlovcu u blizini vojne kasarne.

Nakon ubistva vojnika, Omeragić je pucao na autobus javnog gradskog prevoza i tom prilikom je, kako prenose mediji od pucanja stakla, povrijeđeno nekoliko sooba.

Oba pripadnika Oružanih snaga BiH bili su vojni policajci a posljednja dužnost bila im je u kasarni u Rajlovcu.

Komesar MUP-a KS Vahid Ćosić rekao je da se osumnjičeni za napad i ubistvo dvojice vojnika najvjerovatnije raznio bombom. Ćosić je rekao da su pripadnici MUP-a KS, zahvaljujući razmjeni podataka sa drugim agencijama, vrlo brzo locirali osumnjičenog. Nakon što su locirali tri lokacije na kojima bi se mogao kriti, pripadnici sigurnosnih agencija u BiH blokirali su sve tri objekta.

Ćosić je rekao da se potom u jednom od objekata čula detonacija a da su policajci nakon ulaska ustanovili da je lice koje se krilo u objektu aktiviralo bombu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: