U Saračima pušten u funkciju novosagrađeni vodovod

U povodu obilježavanja Dana mjesne zajednice Sarači – Lipovice danas je općinski načelnik, Rasim Omerović pustio u funkciju novosagrađeni vodovod i uličnu rasvjetu u Saračima. Sredstva za primarni dio vodovodne mreže u iznosu od 60 hiljada KM  obezbijedila je općina Kalesija.
Priključak na novosagrađeni vodovod u Prvoj fazi obezbijeđen je za 75 domaćinstava, čiji se stambeni objekti nalaze u donjem dijelu Sarača, do 320 metara nadmorske visine. Prema riječima Sakiba Hasanovića, predsjednika MZ-e Sarači, tehnički je bilo neizvodljivo da se u Prvoj fazi kompletno naselje priključi na novosagrađeni vodovod u Saračima, ali su stvoreni preduslovi da se u Drugoj fazi ovog projekta ili putem projekta vodosnadbijevanja visinskih zona, kompletno područje Sarača, uključujući i mještane koji žive u gornjem dijelu naselja,  priključi na vodovodnu mrežu.
Izvođač radova na vodovodu u Saračima bilo je JP “Vodovod i kanalizacija” – Kalesija. Inače, oko hiljadu stanovnika MZ-e Sarači – Lipovice moći će se priključiti na vodovod, sa izvorišta “Krušik” u Donjim Vukovijama, po cijeni od 530 KM.  Pored ovog projekta, MZ-a Sarači – Lipovice,   uz pomoć općine Kalesija, realizovala je i projekat uređenja ulične rasvjete za kompletno područje Sarača.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: