U prvoj polovini oktobra nas očekuje stabilnije vrijeme

U većem dijelu Bosne i Hercegovine od danas do 7. oktobra očekuje se stabilnije vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost – potvrdio je Agenciji FENA Bakir Krajinović, stručni saradnik u Sektoru primijenjene meteorologije Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Navodi da u petak, 3. oktobra poslije podne, ponegdje u višim područjima jugozapadne i jugoistočne Bosne, može biti slabe i kratkotrajne kiše.

U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove, u jutranjim satima očekuje se magla ili sumaglica. Minimalne jutarnje temperature u centralnoj Bosni imat će vrijednosti oko 5, na zapadu i sjeveru Bosne oko 9, a u Hercegovini oko 12 stepeni.

Maksimalne dnevne temperature u centralnoj Bosni oko 20, na sjeveru i zapadu Bosne oko 22, a u Hercegovini oko 24 stepena celzijusa.

Krajinović ističe da se za vikend očekuje stabilno vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost.

U subotu, 4. oktobra se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa malom mogućnošću kiše, slabog intenziteta na jugoistoku i jugozapadu BiH. Jutarnje temperature u Bosni će biti od 7 do 12, u Hercegovini od 12 do 16, a maksimalne dnevne u Bosni od 15 do 20, a u Hercegovini oko 23 stepena.

U nedjelju, 5. oktobra očekuje se umjereno oblačno vrijeme bez kiše sa jutarnjim temperaturama u Bosni od 3 do 8, u Hercegovini od 10 do 15, sa maksimalnim temperaturama u Bosni od 15 do 20, a u Hercegovini od 23 do 26 stepeni.

U periodu od 7. do 15. oktobra očekuje se, kaže Krajinović, stabilno vrijeme uz umjerenu oblačnost. Na zapadu i sjeveru Bosne krajem navedenog perioda moguća je umjerena kiša.

Tokom cijelog perioda u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove, očekuje se magla ili sumaglica. Jutarnje temperature u Bosni će imati vrijednosti oko 12, a u Hercegovini oko 15 stepeni, maksimalne dnevne u Bosni oko 20, a u Hercegovini oko 26 stepeni.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: