U ponedjeljak štrajk upozorenja u školama na području TK

Kantonalni odbor Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH Tuzlanskog kantona na sjednici održanoj 27. marta donio je Odluku o organizovanju štrajka upozorenja u trajanju od jednog sata.
Odluka je donesena zbog kršenja odredaba Kolektivnog ugovora za djelatnost srednjeg obrazovanja, kršenja odredaba Zakona o radu, te u cilju zaštite i ostvarivanja ekonomskih i socijalnih prava i interesa članstva, navode iz Odbora.

Štrajk upozorenja bit će organizovan u svim javnim ustanovama srednjeg obrazovanja i kulture na području TK u ponedjeljak 31. marta u vremenu od 12 do 13 sati, a bit će realizovan u skladu sa zakonom i Pravilima Sindikata o štrajku.

˝Kantonalni odbor Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH Tuzlanskog kantona sa najavom štrajka upozorenja, sukladno članu 5. stav 8 Zakona o štrajku („Sl.novine TK, broj: 14/00), objavljuje i Sporazum o minimumu poslova koji se ne mogu prekidati za vrijeme obustave rada iz tačke II. Odluke potpisan sa Vladom TK, dana 22.12.2009. godine. Odluka stupa na snagu danom donošenja˝, saopćeno je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: