U OPĆINI KALESIJA POTPISANI UGOVORI O VOLONTIRANJU

Budžetom općine Kalesija i ove godine su planirana sredstva za odrađivanje pripravničkog staža za osobe koje su završile fakultete, a nalaze se na birou za zapošljavanje. Ove godine pripravnički staž na području kalesijske općine odradit će ukupno 33 pripravnik, sa kojima su danas u sali Općinskog vijeća potpisanu ugovori. Kao i proteklih godina, najveći broj kandidata pripravnički staž će obavljati u prosvjeti. Naime, u narednoj školskoj godini u svih pet kalesijskih osnovnih škola volontirat će 16 pripravnika. Pored prosvjetara, ugovore o odrađivanju pripravničkog staža danas je potpisalo 5 diplomiranih pravnika, 4 socijalna radnika, 3 inženjera elektrotehnike, po dva ekonomista i medicinara i 1 diplomirani tehnolog.

Inače, budžetom općine Kalesija za ovu godinu za odrađivanje pripravničkog staža planirana su ukupna sredstva u iznosu od 36.100 KM, a svaki od pripravnika će tokom pripravničkog staža od općine Kalesija mjesečno dobijati po 100 KM.

Potpisavanju ugovora ispred općine Kalesija prisustvovao je Fetah hujdur, predsjedavajući općinskog vijeća, kao i direktori OŠ Kalesiija, Tojšići i Gornji Rainci.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.