U novembru počinje sa radom Regionalna deponija na Crnom Vrhu

Regionalna deponija na Crnom vrhu kod Zvornika, ukupne vrijednosti pet miliona dolara, nakon odlaganja, s radom će početi u novembru.

Deponija je s radom trebala početi u septembru prošle godine, međutim zbog majskih poplava i klizišta koje se pojavilo u jednom dijelu deponije početak rada je odložen.

Direktor Javnog preduzeća „Regionalna deponija Zvornik” Aleksandar Vračević kaže da su, u međuvremenu, provedene sve potrebne procedureda bi se pristupilo sanaciji ovog klizišta.

– Projekt sanacije klizišta je trenutno u završnoj fazi, a nakon njegovog provođenja znat će se je lipotrebno preuzeti još neke mjere sanacije da bi klizište bilo u potpunosti stabilno. U ostalom dijelu deponije u toku su pripreme za postavljanje geosintetskog materijala – ističe Vračević dodajući da će samo postavljanje početi naredne sedmice i da, ako to vremenski uslovi dozvole, trebaju biti završeni u roku od 40 dana.

On je rekao da bi deponija čvrstog otpada sa područja devet općina,koja premaposljednjem popisu ima ukupno oko 190.000 stanovnika, trebalo da počne s radom u novembru.

Projekt regionalne deponije, kapaciteta 40.000 tona otpada godišnje, izgrađen je za općine Zvornik, Bratunac, Milići, Šekovići, Vlasenica, Srebrenica i Osmaci u RS te Kalesija i Sapna u Federaciji BiH.

 

 

 

 

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: