U Kalesiji potpisani ugovori o stipendiranju studenata

U općini Kalesija danas su potpisani ugovori o stipendiranju učenika i studenata sa područja općine Kalesija za ovu godinu. Ugovori su potpisani sa 87 studenata, koji će u narednih deset mjeseci iz budžeta općine Kalesija dobijati po 100 KM mjesečno.  Pored 48 studenata koji su i u proteklim godinama dobijali stipendije, a ispunili su uslove za nastavak stipendiranja i u ovoj godini,  općinske stipendije dobilo je još 39 novih studenata.

Budžetom općine Kalesija za 2015. godinu za stipendiranje učenika i studenata planirano je 90 hiljada KM. Najveći broj stipendija dodijeljen je studentima Medicinskog fakulteta – 20, zatim Filozofskog – 14, Ekonomskog 13, Pravnog – 9, Farmaceutskog i Tehnološkog po 7, Elektrotehničkog – 5, Prirodno matematičkog – 4, Rudarsko – geološkog fakulteta – 3 stipendije….

Ugovore o stipendijama u ime općine Kalesija je potpisao općinski načelnik Nedžad Džafić, koji je kazao da su osnovni kriteriji za dobijanje stipendije bili uspjeh u prethodnoj školskoj – akademskoj godini i socijalni status studenata.

– Općina Kalesija nastoji pomoći svim nadarenim studentima koji svojim znanjem i zalaganjem zaslužuju svaki vid pažnje. Mi ćemo i narednim godinama nastojati da u budžetu planirano veća sredstva za ove namjene, jer smatram da je ovo najbolji način ulaganja u budućnost mladih Kalesijaca, kazao je načelnik Džafić.

On je još dodao da će pored općinskih stipendija Općina Kalesija uskoro pristupiti i potpisivanju ugovora o volontiranju, kako bi svi oni koji su završili fakultete stekli uslove za polaganje stručnog ispita i bili konkurentni na tržištu rada.

 

Rang lista za dodjelu studentskih stipendija za 20142015. godinu

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: