U Kalesiji potpisani ugovori o izvođenju infrastrukturnih radova, vrijednosti pola miliona maraka

U kabinetu načelnika općine Kalesija danas su potpisani ugovori o sanaciji i asfaltiranju lokalnih puteva,  uređenju životne sredine i izgradnji kanalizacione mreže.  Ugovore, čija je ukupna vrijednosti od 500 hiljada KM,  sa izvođačima radova potpisao je Nedžad Džafić, načelnik općine Kalesija.

2

„Uglavnom se radi o projektima izgradnje kanalizacione infrastrukture u naseljima Zates i Memići, gdje su izgrađeni stambeni objekti za lica čije su kuće stradale u poplavama i klizištima 2014.godine. Potpisali smo i dva ugovora vezana za saniranje putih pravaca u našim mjesnim zajednicama i dva ekološka projekta, koji se odnose na uklanjanje divljih deponija i nabavku kanti za prikupljanje otpada. Vrlo važan projekat je izgradnja dionice puta Mokrače – Plavi most, od kojeg će najviše koristi imati poljoprivrednici koji obrađuju zemlju na ovom području. Također, put će povezati Miljanovce i Donje Raince. Radovi na svim ovim projektima će početi odmah, iako je rok za početak radova 10 dana,  „kazao je Nedžad Džafić i naglasio da se radi o projektima koje je u prethodnom periodu pripremio Ismet Mešić, koji je mijenjao načelnika Džafića za vrijeme bolovanja.

1

Za projekat izgradnje kanalizacione mreže u novoformiranim naseljima Memići i Zates potpisan je ugovor u vrijednosti od 171.800 KM, čime je po riječima načelnika Džafića općina Kalesija zaokružila infrastrukturna ulaganja u ovim naseljima.  Vrijednost ugovora za sanaciju i nasipanje puta od Mokrača do Plavog mosta je 100.176 KM, dok su za sanaciju puteva u Vukovijama Gornjim i Tojšića potpisani ugovori u iznosu od 83.200 KM. U okviru dva ekološka projekta, potpisani su ugovori o uklanjanju divljih deponija na području općine Kalesija u iznosu od 70 hiljada maraka, dok je 35.600 maraka vrijednost ugovora o nabavci hiljadu kanti za otpad na području kalesijske općine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: