u Kalesiji poplavljeno 19 kuća

Jako nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, koje je u utorak u večernjim satima zadesilo Kalesiju, nanijelo je velike štete na stambenim objektima, privrednim objektima, putevima, usjevima…

Od Avdumenafa Husića, uposlenika Civilne zaštite Kalesija, saznajemo da su na skoro svim lokalnim putevima pričinjene štete.

– Voda je odnosila posipni materijal s puta, dolazilo je do odrona puta, srušeni su potporni zidovi, a i voda na putevima je otežavala kretanja. Tako ej bila prekinuta je i putna komunikacija Kalesija-Gojčin. No, znatno veće štete su pričinjene na stambenim i privrednim objektima. U Babajićima smo morali spasašavati život ženi i njenom djetetu izvlačeći ih iz kuće koja je polavljena, kazao nam je Husić.

Ukupno je poplavljeno 9 stambenih objekata u Babajićima, Maslama, Tojšićima, Miljanovcima, Donjim Vukovijama i Donjim Raincima.

Poplavljena su i čettiri privredna objekta. Najveća šteta je pričinjena o objektu Amira Muradbegovića u Donjim Vukovijama, kojem je voda poplavila skladište s robom u prizemnom dijelu. Prva procjena štete samo kod njega prelazi 200 hiljada maraka.

Potpuno je poplavljena je i pijaca u Tojšićima.

kalesijske-novine

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: