U Kalesiji počinje 16. kulturna manifestacija „Ikre 2011“

JU Gradska biblioteka Kalesija , u saradnji sa BZK Preporod, 16. put zaredom, u povodu obilježavanja oktobra – mjeseca knjige, organizira kulturnu manifestaciju „Ikre“.

Manifestacija počinje u srijedu, 26. oktobra, kada će biti upriličeno književno veče sa Ibrahimom Kajanom. Glavni sadržaj ovogodišnje manifesacije „Ikre 2011“ posvećen je rahmetli Nedžadu Ibrišimoviću. Naime, u četvrtak, 27. oktobra, u 16,00 sati, planirana je književna tribina: „Bio jednom jedan – slovo o Nedžadu“, na kojoj će o akademiku Nedžadu Ibrišimoviću govoriti Ibrahim Kajan, Dževdet Tuzlić, Srđan Vukadinović, Fatmir Alispahić, Zlatko Dukić i Asmir Kujović.

 

– Rahmetli Nedžad Ibrišimović je bio čest gost u Kalesiji. Ovo je samo mali način da mu se odužimo za njegov ogromni doprinos bh, književnosti i kulturi općenito, kazao je Mehmed Hodžić, direktor JU Gradska biblioteka Kalesija.

 

U petak, 28. oktobra, predviđena su dva sadržaja: okrugli sto „Lektira u nastavi kao način popularizacije knjige“, na kojem će uvodničar biti Azra Mujkanović, savjetnik u Pedagoškom zavodu Tuzla, a predvišena je i promocija zbirke pjesama „Rimovanje bića“ Majde Zukić – Ribić, pjesnikinje iz Lukavca.

I za ponedjeljak, 31. oktobar, su predviđene dvije promocije knjiga: „Kad bi kosti govorile“ Saliha Smjalovića i „Zulija“ Bajre Perve.

 

(Kalesijske novine)

One thought on “U Kalesiji počinje 16. kulturna manifestacija „Ikre 2011“

  • 25/10/2011 at 20:58
    Permalink

    Aferim,za ovu manifestaciju,mislim da je Ibrisimovic zasluzio,ne samo ovu i mnogo vise slicnih manifestacija u njegovo ime sirom nase lijepe Bosne a Boga mi i Hercegovine…Kao sto nas Sidran kaze: Sto takvih osta na prste se jedne ruke dade izbrojat,zar se vise nije umorila smrt,hoce li bar jedan tren da stane da predahne…neka mu je VJECNI(k),rahmet dusi…

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: