U KALESIJI ODRŽAN TREĆI MALONOGOMETNI TURNIR “RESPECT KUP 2012” (FOTO)

U Kalesiji je u subotu i nedjelju održan Treći malonogometni turnir “Respect cup 2012”, za dječake uzrasta od 9 do 13 godina.

Na turniru, čiji je organizator škola fudbala Respect – Kalesija, nastupilo je 45 ekipa iz cijele BiH. Najavljen je bio i dolazak i škole fudbala „AS“ Iz Novog Pazara. Međutim, zbog problema na granici mladi fudbaleri  iz Novog Pazara su se morali vratiti kući.

U kategoriji dječaka rođenih 1999.godine, prvo mjesto  pripalo je Slobodi iz Tuzle, drugoplasirani su bili mladi fudbaleri Mladosti Nirmex, dok su treće mjesto osvojila škola fudbala Eurofudbal – Gračanica. Domaćin turnira ŠF Respect Kalesija morao se zadovoljiti plasmanom na četvrto mjesto.  Za fer play ekipu je proglašen FK Bosna Kalesija. Najbolji igrač u ovoj kategoriji je Amar Beganović, a najbolji golman Haris Glušić, oba iz tuzlanske Slobode.

 

U mlađoj kategoriji, dječaci rođeni 2000. godine, prvo mjesto je zauzela ekipa NK Jedinstvo – Vučkovci, drugo mjesto pripalo je sarajevskoj ekipi ŠF “Šampion” sa Ilidže. Treće mjesto zauzela je ŠF “Eurogol” iz Živinica, a četvrto kalesijska Bosna. Fer play ekipa i u ovoj kategoriji je bila ekipa FK Bosna Kalesija. Za najboljeg igrača proglašen je Almedin Đonlić, a najbolji golman Azur Aljkanović, oba iz pobjedničke ekipe Jedinstva.

U kategoriji dječaka rođenih 2001. godine najbolje rezultate zabilježili su članovi NŠ Tempo sport – Zenica. Drugo  mjesto pripalo je Drini iz Zvornika, koje je s klupe vodio Veljko Cvijetinović, nekadašnji fudbaler kalesijskog Jedinstva, dok su treću poziciju zauzeli domaćini ŠF Respect Kalesija. Četvrto mjesto u ovoj kategoriji osvojili su dječaci iz NK Jedinstvo – Vučkovci, koji su proglašeni i za fer play ekipu u ovoj kategoriji. Najbolji igrač u kategoriji dječaka rođenih 2001. godine je Armin Šarić iz NŠ Tempo sport – Zenica, dok je njegov klupski kolega Hanan Kaknjo proglašen za najboljeg golmana.

 

U najmlađoj kategoriji 2002. godišta prvo mjesto osvojila je ŠF Eurogol –  Živinice. Drugo mjesto zauzela je ŠF Šampion Junior – Sarajevo, a treće mjesto pripalo je Željezničaru iz Sarajeva. Dječaci ŠF Respect su osvojili četvrto mjesto, koji su u polufinalu nakon penala poraženi od pobjednika ŠF Eurogol – Živinice.

Selmir Jakubović, ŠN Eurogol- Živinice, proglašen je za najboljeg golmana, dok je njegov saigrač  Sejfudin Imamović dobio priznanje za najboljeg igrača turnira u kategoriji dječaka rođenih 2002. godine.

Turnir su sudili Admir Avdić, Mirnes Mujanović, Jasmin Kuralić, i Senad Poljaković.

Foto:

M.Zulić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: