U Jelovom Brdu i Gojčinu podmetnut požar na sedam lokacija

Mještani kalesijskih naselja Jelovo Brdo i Gojčin imali su neprespavanu noć uoči velikog muslimanskog blagdana Kurban-bajrama. Čak na sedam lokacija, u ova dva naselja, sinoć iza ponoći su podmetnuti požari. Gorjeli su pomoćni objekti, sijena i šadrvani, dok je potpuno izgorio autobus kalesijske firme “Bijeljevac turs”.

Također, oskrnavljeno je i spomen obilježje poginuloj osobi.

Za sada nema informacija o počiniocu ili počiniocima ovog krivičnog djela, kao ni o motivima događaja koji je uznemirio stanovnike Jelovog Brda i Gojčina.

Pripadnici Vatrogasne jedinice Kalesija su oko 2 sata poslije ponoći, nakon obavještenja mještana, izašli na teren i do ranih jutarnjih sati gasili požare.

Odmah su obaviješteni i pripadnici Policijske stanice Kalesija, koji još uvijek vrše uviđaj na licu mjesta. O počinjenim krivičnim djelima je obaviješteno i Tužilaštvo TK-a.

U svom dnevnom  izvještaju, Kantonalni operativni centar civilne zaštite Tuzla, navodi da su vatrogasci sinoć intervenisali na području općine Kalesija na lokalitetima Gojčin i Jelovo Brdo gdje je za sada nepoznata osoba podmetnula požar na sedam lokacija pri čemu je zapaljen jedan pomoćni objekat (šupa), sijeno, šadrvan, autobus, čardak i drva za ogrijev.

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.