U Dubnici i Prnjavoru, mjestu gdje je nastajala SDA, apsolutna podrška Nedžadu Džafiću

U nedjelju, 15. februara u Prnjavoru je održan predizborni skup SDA Kalesija na kojem je promovisan g. Nedžad Džafić kao kandidat SDA Kalesija za načelnika općine na prijevremenim izborima za načelnika općine. U prepunoj sali prnjavorske čitaonice domaćini ovog skupa, predsjednici mjesnih ogranaka SDA Prnjavor g. Mahir Huremović i Dubnica g. Hariz Mehmedović su, u ime članova ogranaka i građana naselja iz kojih dolaze, izrazili bezrezervnu podršku kandidatu SDA i pozvali sve građane Prnjavora i Dubnice da učestvuju u još jednoj pobjedi SDA u Kalesiji. Među većim brojem gostiju na ovom skupu našao se i hadži Rasim Hamidović, čovjek koji je 90.-ih godina bio u Inicijativnom odboru za osnivanje Stranke demokratske akcije BiH. G. Hamidović je rekao da se Prnjavor i njegovi stanovnici trebaju osjećati ponosnim s obzirom na ulogu Prnjavora u nastajanju SDA i pripremi za odbranu od agresora 1992. godine, te je pozvao sve građane da izađu na izbore i daju podršku Stranci demokratske akcije i njenom kandidatu za načelnika g. Nedžadu Džafiću.

Kandidat SDA Kalesija za načelnika općine g. Nedžad Džafić je predstavio program rada za mandatni period sa akcentom na rješavanje gorućih problema u naseljima Prnjavor i Dubnica, posebno istaknuvši rješavanje problema pružnog prelaza i nadvožnjaka koji su prepreka za normalno korištenje zemljišnih posjeda stanovnika Prnjavora, posebno u kišnim periodima. Također, g. Nedžad Džafić je ukazao na značaj rješavanja upisa promjena vlasnika zemljišnih parcela Prnjavorčana prilikom izuzimanja njihovog zemljišta zbog izgradnje željezničke pruge. Ukazano je na značaj rješavanja svih problema iz komunalne infrastrukture, posebno u Dubnici u kojoj je jedan od prioriteta g. Džafića zajednički rad sa stanovnicima Dubnice na nabavci zemljišta i izgradnji prostorija za mjesnu zajednicu i pripremama za početak izgradnje džamije u Dubnici.

Prisutni su sa velikim odobravanjem i čestim aplaudiranjem g. Džafiću jasno stavili do znanja da će, i ovaj put, dati podršku Stranci demokratske akcije i njemu kao kandidatu, te još jednom s ponosom učestvovati u nastanku jednog novog načelničkog mandata SDA, samo ovaj put na principima iskrenosti, prosperiteta i poštenja što se apsolutno uklapa u slogan „Možemo bolje, za našu Kalesiju!“

 

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Kalesija nastavlja kampanju za izbor načelnika i poziva svoje članove, simpatizere i druge građane da se aktivno uključe u naredne aktivnosti te da budu dio tima koji pobjeđuje.

 

Općinski odbor SDA Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: