U BOSNU IZ KALESIJE STIGLO SEDAM POJAČANJA

Fudbaleri kalesijske Bosne započeli su pripreme za početak nove sezone u Drugoj ligi FBiH „Sjever“. Treneri Sadik Osmanović i Ibro Mahmutović na raspolaganju imaju 20 nogometaša, koji već petnaestak dana rade na sticanju fizičke kondicije ekipe. Treninzi se obavljaju na pomoćnom terenu, teretani i dijelom na Gradskom stadionu u Kalesiji.

Prema riječima trenera Osmanovića u narednih nekoliko dana uslijedit će rad na tehničko – taktičkom planu, u sklopu čega će biti odigrano i nekoliko prijateljskih susreta.

 

Nova uprava kluba, na čelu sa predsjednikom Hazimom Jusufovićem je odlučna u nakani da Bosnu učini stabilnim drugoligašem koji neće strepiti za opstanak u ligi.

Tako će u odnosu na predhodnu sezonu kalesijski drugoligaš  u novu sezonu ući sa nekoliko kvalitetih pojačanja, sa kojima bi trebali doći i mnogo bolji rezultati nego proteklih godina.

 

U redove kalesijske Bosne iz tojšičke Sloge došli su golman Enver Smajlović, Jasmin Poljaković, Edin Kitić i Edvin Suljić. U klub su se vratili i nekadašnji nogometaši Rusmir Lolić, Selmedin Bektić i Avdo Lokmić, dok je na probu stigao Imšić iz Bijeljevca.

U međuvremenu redove Bosne su napustili Požegić, koji je na probi u Slobodi iz Tuzle, Musić, prešao u Slogu iz Tojšića i Jukić, koji je otišao u Austriju.

 

Trener Sadik Osmanović je zadovoljan dosadašnjim pripremnim periodom i odnosom igrača prema postavljenim zadacima.

 

–         Pripreme smo započeli na vrijeme i smatram da ćemo potpuno spremni dočekati početak nove sezone u Drugoj ligi FBiH „Sjever“. Uvjeren sam da uz kostur prošlosezonske ekipe i pristigla pojačanja možemo zabilježiti dobar plasman u ligi i biti u gornjem dijelu tabele, kazao je Osmanović, koji ne krije zadovoljstvo što ponovo nakon trogodišnje pauze radi u tandemu sa provjerenim i već dokazanim stručnjakom Ibrom Mahmutovićem.

 

 

Dakako, vrlo pozitivnoj  klimi koja trenutno vlada u kalesijskom drugoligašu doprinose i članovi nove uprave kluba Hazim Jusufović, Muhamed dr.Osmanović, Sejfo Softić, Mumin Turić – Živčo, Mehmedalija Imširović, Fikret Tubić, Hasan Halilović i drugi koji svakodnevno prisustvuju treninzima ekipe i nastoje obezbijediti što kvalitetnije uslove za pripreme i početak nove takmičarske sezone.

 

 

FOTO:

 

 

 

 

 

M.Zulić.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: