U 167 inspekcijskih nadzora zatečeno 76 neprijavljenih radnika

Porezna uprava Federacije BiH obavještava javnost da je u cilju sprečavanja sive ekonomije i rada na crno 04.12.2015. godine na cijelom području FBiH izvršila djelimični nadzor poslovanja 167 subjekata.

Ovom prilikom inspektori Porezne uprave su otkrili: 76 neprijavljenih radnika i 19 objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranja prometa Porezna uprava je privremeno zapečatila 30 objekata i izdala 98 prekršajnih naloga po kojima su izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od  181.150,00 KM.

Porezna uprava FBiH se ovom prilikom zahvaljuje svim građanima od kojih je primila informacije o nepravilnostima i poziva sve porezne obveznike da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima.

Porezna uprava nastavlja dalje aktivnosti na kontroli i sprečavanju sive ekonomije i ponovo poziva građane da uz punu diskreciju Poreznoj upravi prijave nepoštivanje poreznih zakona, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neizdavanje fiskalnih računa i druge koruptivne radnje. Prijave se mogu dostaviti putem e-maila: sivaekonomija@fpu.gov.ba  i  primjedbe@fpu.gov.ba, putem SMS poruke na broj mobitela 061 724 610 i putem besplatnog poziva 080 020 333.

Vijesti.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: