Tužilaštvo TK: Muškarac (25) u pritvoru zbog optužbi za silovanje djevojke u Tuzli

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona demanovalo je danas informaciju da su u izbjegličkom kampu Mihatovići kod Tuzle tri muškarca na brutalan način silovala djevojku, da je jedna osoba uhapšena i predata u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog Kantona, a da su još dvije osobe osumnjičene za to krivično djelo.

Navode da je Tužilaštvo 19. marta Općinskom sudu Tuzla stavilo prijedlog za određivanje pritvora za jednog dvadesetpetogodišnjeg muškarca, koji je osumnjičen za silovanje i nanošenje tjelesnih povreda dvadesetrogodišnjoj djevojci u Tuzli, u februaru i martu ove godine.

Općtinski sud Tuzla je prihvatio prijedlog i odredio mu mjeru jednomječnog pritvora. Po prijavi ovog događaja, pripadnici MUPTK-a su muškarca uhapsili, izvršena je kriminalistička obrada, te su ga predali u nadležnost Tužilaštva. Protiv njega je donesena naredba o provođenju istrage i ispitan je u Tužilaštvu.

Obavljeno je i niz drugih istražnih radnji i vještačenja u cilju dokumentovanja događaja.

Dakle, iz Tužilaštva navode, radi se o jednoj osumnjičenoj osobi za krivično djelo silovanje i teške tjelesne povrede, koje se dogodilo u Tuzli, a ne u naselju Mihatovići. Taj događaj ni na koji način nije vezan za naselje Mihatovići, niti su prijavljene tri osobe za krivično djelo, saopšteno je iz Tužilaštva TK-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.