Turistička zajednica TK-a: Ćatovića čuvaju kriminalci i političari

Almazaga Ćatović iako je smijenjen odbija predati dužnost direktora Turističke zajednice Tuzlanskog kantona. Ćatović, koji danima ignoriše odluke Turističkog vijeća i Vlade TK-a, poručio je da neće napustiti direktorsku poziciju sve dok se ne okonča upravni spor koji je pokrenuo nakon što je donesena odluka o njegovom razrješenju, piše Oslobođenje.

– Mi smo konsultovali pravnike i rečeno nam je da upravni spor može trajati godinama, a da to ne odgađa izvršenje odluke, pojasnio je, Hasan Sejdinović, predsjednik Turističkog vijeća TK-a, navodeći da će zajedno sa članovima Turističkog vijeća naredni put u direktorsku kancelariju ući i policija kako bi asistirala u slučaju da
Policija je, piše Oslobođenje, pozvana da asistira i prilikom jučerašnje primopredaje dužnosti, ali se patrola nije pojavila!? Upravo to opravdava sumnju da je Ćatović već godinama pod direktnom zaštitom čelnika tuzlanske policije, ali i moćnika iz političko-kriminalnog miljea Tuzlanskog kantona, koji već decenijama iz Turističke zajednice uzimaju novac za svoje predizborne kampanje i seoske kafane, a na štetu turističkih radnika i kulturno-historijskog naslijeđa. Većina tog kriminala dokumentovana je i u Tužilaštvu TK-a, čiji su tužioci, kako saznaje Oslobođenje, nekoliko puta zaustavljani pri pokušaju da Ćatovića smjeste u zatvor zbog neregularnosti u radu i nesavjesnog trošenja budžetskog novca.

U nizu dokaza o aktivnostima Almazage Ćatovića, koje posjeduje i Tužilaštvo, nalazi se i odluka o dodjeli službenog automobila daewoo nubira, registracije 092-A-127, izvjesnom Husniji Bibuljici, univerzitetskom profesoru iz kosovskog grada Peć. Ćatović je Bibuljici dao službeni automobil Turističke zajednice TK-a na godinu dana, a ovaj mu je – tvrdi se – zauzvrat sredio napredovanje u akademskoj zajednici Kosova, odnosno izbor u zvanje vanrednog profesora na Univerzitetu u Prištini, piše Oslobođenje!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: