Traži se 45-godišnji Mirrzet Ibralić, koji je nestao julu ove godine

Mehmedalija Ibralić iz Lipovica kod Kalesija nam se obratio za pomoć kako bi pronašao svoga brata Mirzeta ( Meho) Ibralića, rođenog 1. marta 1966. godine u Lipovicama.

 

Mirzet je nestao još u julu mjesecu ove godine i još ništa nisu čuli o njemu.

 

– I prije se dešavalo da ode od kuće. Ne bi ga bilo par dana pa bi se vratio. Doduše, u aprilu je bio odlutao i nije ga bilo mjesec dana. Kasnije smo čuli da je bio u Bihaću, Doboju, Gradačcu, pa i u Crnoj Gori i u Zrenjaninu, Šapcu, priča nam Mehmedalija Ibralić, Mirzetov brat.

 

Mirzet je visok oko 185 centimetara i ima kofrčavu kosu. Ima manjih smetnji u psihičkom razvoju. Miran je, uopće nije agresivan. Prije nestanka često je viđan po kalesijskim ulicama. Neki Kalesijci ga pamte po tome što bi ponekad tražio “jednu gvozdenu marku”.

 

Mehmedalija nam je rekao da su Mirzetov nestanak prijavili i Policijskoj upravi Kalesija, ali do sada još nisu dobili nikakvu informaciju o nestalom bratu.

Mirzet je živio sam u trošnoj kući od šepera. O njemu su brigu vodila braća. Bio je i oženjen, ali se kasnije razveo. Ima dvoje odrasle djece.

 

Ako neko ima informacija o Mirzetu Ibraliću, Mehmedalija moli da jave na telefone: 061 831 036  i 035 638 182.

 

(Kalesijske novine)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: