Tragedija: U Spreči se utopio Almir Husić (FOTO)

Danas, oko 15,30 sati, u rijeci Spreči, kod Kalesije, nedaleko od mosta „Sead Džafić“, utopio se 18-togodišnji Almir (Salih) Husić iz Meškovića kod Kalesije.

Nesretni mladić je sa dvojicom drugova iz škole došao na izlet pored rijeke Spreče. Kako saznajemo, u jednom momentu odlučio je da skoči u rijeku. Skočio je na noge. Za njim je skočio i drugi prijatelj i otplivao desetak metara od mjesta gdje su skočili u vodu. Međutim, Almir je odmah potonuo ispod površine vode, da bi se nakon nekog vremena ponovo pojavio na površini vode. Prijatelj, koji je ostao na obali, shvatio je da se nešto dešava sa Almirom i skočio je da mu pomogne. Nažalost, nije uspio. Čak je bio u opasnosti da Almir i njega za sobom povuče na dno. U pomoć je priskočio i prijatelj koji je već bio u rijeci, ali nisu uspjeli da izvuku Almira Husića koji je potonuo na dno rijeke.

mjesto-nesrece-1

Na lice mjesta su ubrzo došli pripadnici Policijske uprave Kalesija, kalesijski vatrogasci i Hitna pomoć kalesijskog Doma zdravlja.

Rijeka Spreče je, prema kazivanju mještana, na ovom dijelu duboka oko 3 metra.

Selim Bećić, šef kalesijskih vatrogasaca, nam je rekao da oni ne mogu pristupiti vađenju tijela iz rijeke jer nemaju profesionalnog ronioca, niti ronilačke opreme. Neki od policajaca i drugih prisutnih su se nudili da zarone i da pokušaju naći i izvući Almirovo tijelo, ali je dežurni kantonalni tužilac, kojeg je kontaktirao Selim Bećić, naložio da se ništa ne poduzima dok ne dođe ronilac iz Ronilačkog kluba „Vidara“ iz Gradačca.

Na licu mjesta se ubrzo okupio veliki broj Kalesijca. Oko 18,00 sati, na lice mjesta su došli i članovi pordice nastradalog mladića, otac Salih, majka i sestra.  Na njihovim licima se mogao vidjeti grč, plač i nevjerica. Ubrzo su ih., radi pružanja pomoći, odvezli u kalesijski Dom zdravlja.

otac-salihAlmir Hisić je bio maturant, učenik četvrtog razreda poljorivredne tehničke škole u Mješovitoj srednjoj školi Kalesija. Njegov razredni starješina Meho Majdančić za njega kaže da je bio zlatno dijete.

porodica

– Baš zlatan, fin. Ocjene su im već bile zaključene. Jesenas je kod mene dolazio njegov otac i pitao me kakav je njegov sin u školi, da li zaslužuje da mu uplati vozački ispit. Rekao sam mu da to Almir svakako zaslužuje. Pričao nam je profesor Meho Majdančič, koji ni sam nije mogao da vjeruje šta se dogodilo.

Na licu mjesta smo zatekli i dr. Muhameda Osmanovića, koji kaže da je vrlo moguće da je mladić prilikom  skoka u rijeku, s obzirom da je voda bila hladna, doživio temepraturni šok i da je to uzrok nesreće.

U vrijeme nastanka ovog teksta, roniocui još nisu došli na mjesto tragedije.

na-mjestu-nesrece

(Kalesijske novine)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: