TK: Zamjena oružanih listova do 31. decembra

oruzje2Skupština TK je 2008. godine donijela Zakon o nabavljanju, nošenju i držanju oružja i municije, te je članom 59. ovog Zakona propisano da legalni posjednici oružne listove moraju obnoviti nakon tri godine. 2011. godine Skupština TK je izvršila dopune pomenutog Zakona te je rok za zamjenu oružnih listova produžila do 31.decembra tekuće godine.
„Imajući u vidu dinamiku zamjene oružnih listova, ovom prilikom apelujemo na građane Tuzlanskog kantona, koji posjeduju vatreno oružje legalno, da izvrše zamjenu oružnih listova u skladu sa važećim zakonom“-kazao je Kemal Suljkić, viši inspektor MUP-a TK.
Oni koji legalno posjeduju vatreno oružje, trebaju se javiti u najbližu policijsku upravu i podnijeti zahtjev za zamjenu oružnog lista. Potrebno je priložiti  ljekarsko uvjerenje o sposobnosti posjedovanja oružja i municije i potvrdu o tehničkoj ispravnosti oružja. Za one koji posjeduju lovačko streljačko naoružanje dužni su imati i potvrdu da su pripadnici streljačke, odnosno lovačke organizacije.
„Poslije isteka ovog roka 31.12.2013. u skladu sa zakonom nadležne policijske uprave će donosit rješenja o oduzimanju oružja, municije i oružnog lista svih legalnih posjednika koji ne izvrše zamjenu oružnog lista do ovog roka“-dodaje Suljkić.
Svi oni koji po prvi put žele dobiti saglasnost o mogućnosti legalnog posjedovanja oružja, svakodnevno se mogu obratiti u MUP TK.

rtv slon

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: