TK: Poziv za projekte mladih 2012.

Fondacija tuzlanske zajednice, kroz program Omladinske banke, poziva mlade s  područja Općine Lukavac, Kalesija i Tuzla da predlože svoje ideje i naprave pozitivne promjena u svojoj zajednici.

Aplikacioni krug za projekte u 2012., koji imaju za cilj unaprijediti uslove življenja mladih u Kalesiji, Tuzli  i Lukavcu, otvoren je za sve formalne i neformalne grupe mladih u rasponu od 15 do 30 godina. Omladinska banka daje maksimalni iznos granta do 800 KM po projektu koji  primarno trebaju promovisati aktivizam i volonterizam u zajednici. Ideje trebaju biti  usmjerene ka realizaciji aktivnosti iz oblasti: sport, muzika, obrazovanje, ekologija, ljudska prava, prevencija nasilja, kultura, umjetnost, zdravlje, infrastruktura, društveni život, volonterizam/aktivizam. Poziv je otvoren za omladinske projekte iz Tuzle do 21.oktobra, a za projekte iz Kalesije i Lukavca do 30.oktobra 2012. godine.

Odluke o finansijskoj podršci projektima donose Odbori Omladinske banke koje sačinjavaju mladi koji znaju potrebe u svojoj općini. Članovi Odbora Omladinske banke u toku jednogodišnjeg mandata, učestvuju u procesu: identificiranja problema, kreiranju kriterija za finansijsku podršku, timskog donošenja odluka, distribuciji sredstava, praćenju  i vrednovanju podržanih projekata mladih.

Omladinska banka  podstiče omladinski aktivizam i finansijski podržava ideje mladih. 

Aplikaciju i sve detaljnije informacije možete preuzeti sa zvanične internet stranice www.fondacijatz.org i www.omladinskabanka.org ili direktno u kancelariji Fondacije tuzlanske (ul. Matije Gupca 13 ; 035/362 832. Kontakt osobe Ismet Sokoljanin i Emir Bašić)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.