Timovi porodične medicine u Kalesiji i Tojšićima počinju raditi u dvije smjene

Pacijenti sa područja općine Kalesija će od naredne sedmice moći koristiti usluge porodične medicine i u kasnim poslijepodnevnim satima. Time će se smanjiti gužve u jutarnjim satima, ali i zaposlenim osobama omogućiti da nakon radnog vremena dođu na pregled kod svog porodičnog ljekara.

Naime, u Domu zdravlja Kalesija i područnoj ambulati u Tojšićima  uskoro počinje rad u dvije smjene porodične medicine.

Ovu informaciju je u emisiji „Otvoreno“, radija Feral potvrdio Muhamed Osmanović, vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Kalesija.

Prema njegovim riječima u Domu zdravlja Kalesija je izvršena preraspodjela timova porodične medicine.

„Prva smjena u Domu zdravlja u Kalesiji će, od ponedjeljka,  16.maja, raditi od 7 do 14 sati a druga smjena od 14 do 19 sati. Također, uvodi se i druga smjena u područnoj ambulanti u Tojšićima, koja će već od petka, 13.maja, raditi od 14 do 20 sati, kazao je Osmanović.

Dodao je da je, pored uvođenja druge smjene u Domu zdravlja Kalesija,  izvršen i  premještaj intervencija u pedijatrijskoj službi.

“Radi se o tome da je osposobljena nova savremena i znatno uslovnija prostorija za prijem infuzija i drugih intervencija kod djece. Do sada su, nažalost, djeca infuzije primala praktično na hodniku” kazao je Osmanović.

 

Radio Feral

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: