Svađa zbog općinskih priznanja

Vijećnici Socijaldemokratske partije napustili su posljednju sjednicu općinskog vijeća u Kalesiji, jer su njihovi kandidati za općinska priznanja izbrisani, a nagrade umjesto njih će dobiti osobe koje su predložili vijećnici Socijaldemokratske unije. Na prijedlog odluke o dodjeli priznanja, amandmane je uložio klub SDU, te su tako izbrisani doktor Muhamed Osmanović, vijećnik SDP-a u Općinskom vijeću i Mejra Mustafić.
“To su uradili smišljeno kako bi mi sklonili sa liste dobitnika općinskih priznanja.  Razlog skidanja je bio što sam ja na jednoj sjednici prozvao vijećnike SDU zbog zapošljavanja sinova i kćeri u općinskim ustanovama. Oni su u istom amandmanu predložili načelnika za Općinsko najveće priznanje, te brisanje mene sa liste. I naravno, to je Vijeće usvojilo, kazao nam je Muhamed Osmanović.
S druge strane, Abdulah Suljkanović, vijećnik SDU, kazao nam je da Osmanovićeve izjave o brisanju njega sa liste nisu tačne. “Mi smo i u redovnoj proceduri predlagali načelnika za priznanje i putem amandmana smo samo obnovi li naš prijedlog. Naša ocjena je da je Rasim Omerović, načelnik Kalesije dosta toga uradio. Moja kolegica Magbula, profesorica hemije, nije prošla u redovnoj proceduri i mi smo je u amandmanu predložili umjesto Osmanovića “, kazao nam je Suljkanović, te dodao da je Osmanović mlad i perspektiva ljekar, te ponos  Kalesije.
Zanimljivo je da su vijećnici SDU u istom amandmanu predložili načelnika  za priznanje i brisanje doktora Osmanovića sa liste. Imajući u vidu autoritet načelnika Omerovića, teško da je koji vijećnik smio glasati protiv ovog
amandmana.
Samir Karić / Oslobođenje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: