Sutra u Kalesiji počinje prva likovna kolonija pod nazivom "KLIK Džafići 2011"

U organizaciji BZK „Preporod“ Kalesija i JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, u Džafićima (MZ G. Vukovije), općina Kalesija, u subotu i nedjelju (18. i 19. juni), održat će se prva kalesijska likovna kolonija pod nazivom „KLIK Džafići 2011“.

Na likovnoj koloniji će učestvivati 50 slikara iz bh. gradova: Sarajeva, Zenice, Tuzle, Bužima, Gračanice, Živinica, Banovića, Osmaka, Čelića i Kalesije, te iz inozemstva: Indije, Hrvatske i Srbije. Učesnici Kolonije, između ostalih, su i Admir Mujkić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika BiH, Sead Emrić, Amna Sofić, Fikret Jahić – Vršanin, Mediha Selman, Meliha Družić, Amira-Emina Pašalić,  Mirsada Čajlaković, Refka Čajić, Sejfulah Imamović, Amir Muminović, Dževad Hamzić, Mersada Nuruddina Agović…

Dolazak gostiju je planiran u subotu, 18. juna, u 8,00 sati, a svečano otvaranje Kolonije planirano je u 12,00 sati.
Mjesto održavanja likovne kolonije je izdvojeno, u prirodnom okruženju i pogodno za rad umjetnika. Pedesetak umjetnika će imati priliku da stvorene vizije i nadahnuća pretvore u crtež, sliku, figuru…

Dio slikara će slikati po slobodnom izboru, dok će drugi dio slikara raditi na temu “Stara Bosna” jer je ova likovna kolonija na svoj način nastavak likovne kolonije “Stara Bosna” koja je održana na Vranduku kod Zenice 2009. godine.

Likovnu koloniju KLIK „Džafići 2011“ otvorit će načelnik općine Kalesija Rasim Omerović. Slike nastale na likovnoj koloniji će biti izložene u Kalesiji i u Zenici.

BZK Preporod Kalesija

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: