Sutra počinje predizborna kampanja za lokalne izbore u BiH

Izborna kampanja u BiH, kao i neposredno obraćanje političkih subjekata i emitovanje plaćenog političkog oglašavanja zvanično počinje sutra u petak, 2.septembra i trajat će narednih 29 dana, do 30.septembra do ponoći.

Predizborna šutnja počinje u subotu 01.oktobra i traje do zatvaranja biračkih mjesta 02.oktobra u 19 sati. Pravo glasa na području općine Kalesija imat će 33.373 birača, od čega 32.794 na redovnim biračkim mjestima, 371 birač može glasati putem pošte i 28 raseljenih birača, od kojih 21 može glasati lično a 7 u odsustvu.

Za lokalne izbore u Kalesiji prijavljen je veliki broj kandidata. Za poziciju općinskog načelnika borit će se četiri kandidata: Ismet Mešić (SDA), nezavisni kandidati Rasim Omerović i Sead Džafić i Muhamed Osmanović (SDP).

Za 27 mjesta u Općinskom vijeću Kalesija takmičit će se 18 političkih subjekata, sa ukupno 275 kandidata, od čega će se 5 kandidata natjecati za jedno mjesto rezervisano za pripadnika nacionalne manjine.

Radio Feral je svim ovjerenim političkim subjektima obezbijedio besplatno neposredno obraćanje u trajanju od 5 minuta i plaćeno političko oglašavanje u trajanju od 60 minuta sedmično.

U završnici predizborne kampanje omogućili smo i debatnu emisiju za kandidate za načelnika općine Kalesija, koja će se održati posljednjeg dana predizborne kampanje, u petak,30.septembra.

 

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: