Sušić zna desetoricu, dilema samo Zahirović ili Misimović

Safet Sušić, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine ima samo jednu dilemu kada je u pitanju startna postava koju će suprostaviti Francuzima u večerašnjoj, odlučujućoj, utakmici kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo naredne godine u Poljsku i Ukrajinu.

Popularni Pape u glavi ima imena desetorice igrača, a dilema je vezana samo za jednu poziciju u timu. Konkretno, Sušić razmišlja da li da od prve minute u „vatru gurne“ Zvjezdana Misimovića ili Adnana Zahirovića.

Na golu će stajati Kenan Hasagić. Zadnju liniju sačinjavat će Mensur Mujdža (desni bek), Saša Papac (lijevi bek), te stoperski dvojac Boris Pandža – Emir Spahić.

Elvir Rahimić bit će na svojoj standardnoj poziciji (zadnji vezni), a s njim u paru će igrati Haris Medunjanin ili Zahirović. Ukoliko bi susret od prve minute počeo Zahirović, na klupi bi ostao Misimović. U suprotnom, Medunjanin bi bio u paru sa Rahimićem, a Misimović bi igrao iza Džeke, koji će u svakoj kombinaciji biti usamljen u vrhu napada. U veznom redu igrat će još i Miralem Pjanić (desno) i Senad Lulić (lijevo).

Za koju varijantu će se odlučiti selektor saznat ćemo tokom dana, a čini se da je starnoj postavi bliži Misimović.

(SCsport)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: