SUŠIĆ: ZADOVOLJAM SAM REZULTATOM I ZALAGANJEM

Selektor bh. reprezentacije Safet Sušić izjavio je po završetku utakmice da je zadovoljan osvojenim bodom protiv Grčke u Atini.

“Rezultat je sasvim realan. Oni su imali svoje šanse, mi isto. Nisam vjerovao da se ova utakmica može završiti 0:0. Mi smo pokušali, igrali smo sa dva napadača i tri ofanzivna vezna na sredini, međutim danas nismo uspjeli da damo gol. Ipak, zadovoljan sam rezultatom i zalaganjem”, kaže Sušić i dodaje:

“Bilo je dosta tehničkih grešaka kod mojih igrača. Igrali smo sa puno straha, puno vraćali loptu nazad i puno gubili lopte. Smatram da one šanse koje su oni imali, da smo ih mi sami stvorili. Sve u svemu, mi smo ovdje došli da ne izgubimo, nismo izgibili i to je najvažnije. Grčka je dobra ekipa. Ima nekoliko igrača koji su izuzetni, pogotovo Samaras koji nam je zadavao puno problema.”

Na konstataciju novinara da je Vranješ napravio dosta grešaka, Sušić je odgovorio:

“Ja ne kritikujem niti dajem komplimente pojedinačno igračima. Vranješ je prve dvije odigrao odlično, a ovu malo slabije. Vjerovatno nakon što je izgubio prvi duel sa Samrasom igrao je sa malo straha. Nemojte misliti da sada poslije jedne slabe utakmice nekome siječem glavu. Uostalom, nismo primili gol”.

“Napravili smo puno grešaka, ali ja sam zadovoljan reultatom i igrači su zadovoljni rezultatom. Ne zaboravite da smo ostali bez Saše Papca prije par mjeseci, da smo ostali bez Pandže. Ne možemo očekivati da se odmah novi igrač uklopi u odbranu. Jučer sam rekao da ćemo izgubiti ako ne damo gol, moglo se to desiti”, zaključuje Pape.

O prvom mjestu:

“Tri ekipe imaju po sedam bodova. Tri su ekipe koje sa podjednakim šansama idu na prvo mjesto i ima još 21 bod u igri. Dobra stvar je da sa Grcima igramo još u Zenici, a mislim da se do kraja neće znati ko će biti prvi. Izuzetno cijenim i Grčku i Slovačku.”

 

(Sportsport.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: