SUŠIĆ: SPAHIĆ ĆE IGRATI, ALI PANDŽA JE OZBILJNO POVRIJEĐEN

Spahić će biti spreman za početak kvalifikacija za svjetsko prvenstvo, ali Pandža je još  upitan jer je njegova povreda ozbiljnija, izjavio je danas Feni selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić.

Sušić je naglasio da su obavljene konsultacije ljekarskih timova BiH i Spahićeve Seville, te da će defanzivac moći igrati jer je ustanovljeno da njegova povreda nije ozbiljna.

Pripreme nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine za kvalifikacijske susrete za svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine protiv Lihtenštajna i Latvije započinju danas okupljanjem igrača u austrijskom Feldkirchu.

Selektor je naglasio da su uvjeti za rad u Austriji fenomenalni i da očekuje, kao i uvijek, odličnu atmosferu u bh. timu. On smatra da nije potrebno tražiti zamjenu za Pandžu jer je 20 igrača dovoljno za prvi ciklus kvalifikacija.

– Igrači uvijek s nestrpljenjem očekuju početak kvalifikacija i uvijek im je drago kada se nakon dužeg vremena sastanu. To nam omogućuje dobar rad i pripreme za predstojeće susrete. Neću upućivati dodatne pozive jer smatram da nema potrebe tražiti zamjenu za Pandžu. Zamijenit će ga neko od igrača kojima raspolažem, rekao je Sušić.

Prvi susret u kvalifikacijama protiv Lihtenštajna reprezentacija BiH igra 7. septembra u Vaduzu na stadionu “Rheinpark” u 19 sati, a četiri dana kasnije na “Bilinom polju” u Zenici dočekuje selekciju Latvije.

(Fena) 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: