Sušić prezadovoljan nakon pobjede u Slovačkoj

Sinoć je u Bratislavi u prijateljskoj utakmici «A» reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila odgovarajuću selekciju Slovačke rezultatom 2:3. Golove za domaćina postigli su Šebo (3) i Greicar (64), a za Bosnu i Hercegovinu golove su postigli Haris Medunjanin (28), Miralem Pjanić (50) i Edin Džeko (60).

Na press konferenciji održanoj nakon utakmice selektor Safet Sušić je rekao sljedeće:

– Objektivno u prvom poluvremenu smo mogli da riješimo utakmicu. Imali smo igru što je najvažnije jer nije lako dominirati 45 minuta protiv dobre ekipe i to na njihovom terenu. U drugom poluvremenu izvršio sam pet izmjena i možda je malo slabije bilo drugo poluvrijeme, ali smo dali dva gola a protivnik samo jedan. Čestitam mojim igračima na pobjedi, a reprezentaciji Slovačke želim da u sljedećoj godini ostvari dobre rezultate u kvalifikacijama za EP.

– Kada je riječ o debitantima (Šehić, Vranješ, Bešić, Subašić) selektor je između ostalog istakao: Četiri igrača koji su članovi mlade reprezentacije igrali su večeras i svakako je to velika stvar, ne samo za njih. Ovo je jedna motivacija za sve igrače koji treba da shvate da kod mene igraju oni koji zaslužuju i koji su najbolji u tom trenutku. Subašić je igrač iz naše lige i večeras je odigrao veoma dobro, Avdukić je bio na klupi. Izetno mi je drago što je Šehić veoma dobro branio jer nije lako biti treći golman i odjednom naći se na golu u jednoj ovakvoj utakmici, bez obzira što je prijateljska. On je potvrdio svoje kvalitete i za mene nije nikakvo iznenađenje da je on dobro branio.

(Reprezentacija.net)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.