Sušić: Pobjedom nad Francuskom otvaramo sebi vrata Eura 2012

Selektor Safet Sušić, zajedno je sa Senijadom Ibričićem i Edinom Džeko održao press konferenciju uoči utakmice između Bosne i Hercegovine i Francuske.

“Francuzi su, iako su zabilježili loše rezultate u proteklom periodu, bolji protivnik od nas i pored lošeg starta je ne vidim drugi epilog u našoj grupi nego da oni zauzmu jedno od prva dva mjesta. Ipak, mi imamo odlične momke i mislim da su oni spremni pobjediti sutra na Koševu!” rekao je selektor na uvodu.

Konstatirajući da je Laurent Blanc najveća snaga Trikolora u ovom trenutku Pape kaže :”Blanc iza sebe ima veliku igračku, ali i trenersku karijeru. Nakon titule sa Bordeauxom upao je u rezultatsku krizu, ali niti jedan trener na svijetu nema jedan period bez loših rezultata u svom radu. Ipak, gledajući situaciju u Francuskoj kao bolest, činjenica je da se oni ne mogu preko noći oporaviti i protiv nas odigrati partiju na najvišem niovu i dati nam, recimo, pet golova! Njima će trebati dosta vremena da se vrate na stari kolosjek. Blanc ima sreću da ima podršku sviju u Francuskoj, ali činjenica je da reprezentacija nema podršku navijača i javnosti kao prije.”

ličan sastav kao protv Luksemburga

“Razmišljam da ostavim Džeku i Ibričića na klubpi!” našalio se Pape i dodao: “Mi smo ekipa koja se ne zna braniti i pored ovakvih sjajnih napadača i veznog reda ne smijemo uopšte razmišljati o isključivoj odbrani našeg gola. Protuv Francuza ću na teren najvjerovatnije izvesti isti sastav kao u petak, s tim da će doći do određenih rokada na terenu. Realnost je da mi moramo zabiti dva gola kako bi računali na sigurnu  pobjedu.”

“Početni rezultat od 0:0 je dobar za nas, ali ga ne bih prihvatio da mi ga neko ponudi kao konačan. Mislim da možemo bolje! Rekao sam ranije i ponovit ću – moramo pobjediti velike reprezentacije kako bi mi postali velika reprezentacija. Pobjedom nad Francuskom otvaramo sebi vrata Eura 2012.” zaključio je Pape.

(reprezentacija.net)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: