Sušić: Ostvarili smo naš cilj i sada idemo na zasluženi odmor

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić izjavio je da je zadovoljan igrom i rezultatom meča protiv Litvanije, u kojem su njegovi igrači slavili sa 3:0.

Naglasio je da su njegovi izabranici uspjeli iskoristiti period igre u kojima su bili dominantni i s tri gola osigurati pobjedu.

“Znao sam da ćemo imati jedan period u kojem smo dominantni, da će igrači pružiti igru koju smo od njih navikli da gledamo. To se i ostvarilo, dali smo tri gola za petnaestak minuta. Drugo poluvrijeme bilo je nešto lošije, ali za nas je važno da smo ostvarili cilj, a to je da završimo prvu godinu kvalifikacija na prvom mjestu sa deset bodova”, kazao je Sušić nakon utakmice.

Jedan od junaka pobjede na Litvanijom sa dvije asistencije i pogotkom bio je Miralem Pjanić.

“Najvažnije je da smo osvojili tri boda. Bilo je malo teže na početku, meni je bilo potrebno malo vremena da se uigram s obzirom da nisam igrao tri sedmice. Kasnije je bilo mnogo lakše. Ekipa je odigrala dobro, zahvaljujem svima, a posebno navijačima na velikoj podršci”, kazao je Pjanić.

Reprezentacija BiH večeras je u Zenici savladala Litvaniju sa 3:0 i nakon četiri kola vodeća je u grupi sa deset bodova.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: