SUŠIĆ OBJAVIO SPISAK ZA PORTUGAL

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić objavio je danas spisak nogometaša na koje računa za kvalifikacijske mečeve protiv Portugala.

Na spisku se nalaze: Asmir Begović, Kenan Hasagić, Asmir Avdukić, Boris Pandža, Sejad Salihović, Emir Spahić, Saša Papac, Sanel Jahić, Muhamed Bešić, Adnan Mravac, Miralem Pjanić, Elvir Rahimić, Zvjezdan Misimović, Senad Lulić, Adnan Zahirović, Haris Medunjanin, Semir Štilić, Darko Maletić, Senijad Ibričić, Edin Džeko, Ermin Zec, Zlatan Muslimović i Vedad Ibišević.

Sušić je rekao na današnjoj konferenciji za medije da je ekipa već posložena. Na golu će definitivno biti Asmir Begović jer Kenan Hasagić ima zdravstvenih problema i nekoliko utakmica nije branio za svoj klub.

U ekipu se vratio i Sejad Salihović na kojeg selektor može računati u oba susreta, kao i na Sanela Jahića i Muhameda Bešića.

Na pitanje novinara gdje misli da će biti odigrana prva utakmica, Sušić je rekao da ne vidi razlog zašto ne bi  bila odigrana na Bilinom polju.

”Posjetio sam u petak i Koševo i Bilino polje i mogu vam reći da je zenički stadion u mnogo boljem stanju. Danas bismo trebali dobiti konačan odgovor o mjestu odigravanja susreta”, istaknuo je selektor BiH.

Sušić smatra da će  konačna odluka o pobjedniku dvomeča BiH – Portugal ”pasti” u drugoj utakmici bez obzira na razultat prvog susreta.

Dodao je da se ne boji suđenja jer ne vidi razlog zašto bi sudija želio oštetiti BiH na bilo koji način.

”Moramo igrati oprezno bez grešaka blizu našeg gola. Mislim da suđenje neće biti pretenciozno jer ne vidim razlog zašto bi jedan Ronaldo morao igrati na EP-u a jedan Džeko ne”, objasnio je Sušić.

Utakmica BiH – Portugal na rasporedu je 11. novembra u 20.00 sati, dok će uzvratni susret biti odigran četiri dana kasnije u Lisabonu u 21.00 sat.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: