SUŠIĆ OBJAVIO SPISAK REPEZENTACIJE BIH

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić  je objavio spisak reprezentativaca na koje računa u predstojećim prijateljskim utakmicama sa Švedskom i Njemačkom.

Na konferenciji za medije održanoj danas u zgradi Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine selektor A nacionalnog tima Bosne i Hercegovine Safet Sušić izdiktirao je imena igrača na koje će računati u narednim prijateljskim susretima koje Zmajevi igraju sa Švedskom i Njemačkom.

“Kao što vidite, uglavnom sam se odlučio za igrače koji igraju u inostranim ligama. Možda sam razočarao nekog sa ovim spiskom, ali savjest mi je čista. Gledao sam između 10 i 15 utakmica domaćeg prvenstva i moram reći da naši najbolji igrači igraju vani, ne želeći da time umanjim vrijednost domaćeg takmičenja”, rekao je Sušić.

“Ermina Zeca sam pozvao iz razloga jer je to ponajbolji napadač u Hrvatskoj, a njegovog saigrača iz Šibenika, Alispahića, jer sam o njemu dobio jako dobre informacije. Iskreno, bio sam u dilemi oko Alispahića, Samira Bekrića i Semira Štilića, ali mislim da sam dobro odabrao. Njemu se 22 godine i veoma je perspektivan, te je jedan od najboljih veznih igrača u hrvatskoj ligi, koja je dosta jaka u odnosu na našu”, dodao je Sušić.

Pape se potom osvrnuo i na predstojeće dvije utakmice fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Cilj nam je odigrati što je bolje moguće. Pozvao sam 22 fudbalera, ali sumnjam da će svi zaigrati. Očekujem da ću isprobati 18, 19 igrača, ali moguće je, s obzirom na rezultat, da i svi dobiju šansu”.

Haris Medunjanin iza sebe u Valladolidu nema sezonu za pamćenje, ali je uvršten na spisak.

“Pričao sam sa Medunjaninom prije pet, šest dana i rekao mi je da je zdrav i da može igrati i zbog toga sam ga pozvao. Međutim, rekao sam mu da pod hitno nađe prvoligašku ekipu u kojoj će igarti naredne sezone ukoliko želi da zadrži mjesto u reprezentaciji. Isto sam poručio i Džemalu Berberoviću. Primjetili ste da na ovom spisku, za raziliku od predhodnog nema Admira Vladavića i Daria Damjanovića. Oni igraju malo ili nikako u svojim klubovima i to je jedini razlog. Muratović i Rahimić ne igraju previše, ali to mi odgovara kada su njih dvojica u pitanju. Osim toga, Muratović i Rahimić imaju veliki kredit u reprezentaciji”.

Ni na ovom spisku reprezentacije BiH se nije našlo ime Saše Papca.

“Nije sve završeno što se Papca tiče. Zamolio sam Tomislava Piplicu, koji je njegov prijatelj, da porazgovara sa Papcem i on je poručio da nije spreman zaigrati u ove dvije prijateljske utakmice. Ostaje još da razgovoram sa njim i vidim da li će se odazvati za termin u avgustu”, zaključio je Sušić.

Sušić je za dvije prijateljske utakmice pozvao slijedeće igrače:

Golmani: Kenan Hasagić, Asmir Begović i Ibrahim Šehić

Odbrana: Emir Spahić, Safet Nadarević, Sanel Jahić, Džemal Berberović, Boris Pandža, Adnan Mravac i Mensur Mujdža

Vezni red: Samir Muratović, Sejad Salihović, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Senijad Ibričić, Elvir Rahimić, Haris Medunjanin i Mehmed Alispahić

Napadači: Zlatan Muslimović, Vedad Ibišević, Edin Džeko i Ermin Zec

Okupljanje reprezentativaca je 27. maja u Štokholmu, dok je polazak u Frankfurt na utakmicu protiv Njemačke 30. maja.

sportsport.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: