SUŠIĆ OBJAVIO SPISAK IGRAČA ZA SUSRET BiH – SAD

1Selektor  nogometne ”A” reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić objavio je spisak igrača koji će 14. augusta igrati prijateljski susret protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država.

Sušić je pozvao 20 igrača, a jedino novo ime u reprezentaciji BiH je defanzivac Braunschweiga Ermin Bičakčić.

Na spisku nema Borisa Pandže, Ivana Sesara i Senijada Ibričića koji su trenutno bez klupskog angažmana, a izostavljen je i nogometaš Željezničara Muamer Svraka.

Na spisku se nalaze: 

GOLMANI: Asmir Begović, Asmir Avdukić, Jasmin Fejzić;

ODBRANA: Ermin Bičakčić, Emir Spahić, Toni Šunjić, Mensur Mujdža, Ervin Zukanović;

VEZNI RED: Miralem Pjanić, Senad Lulić, Zvjezdan Misimović, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Elvir Rahimić, Haris Medunjanin, Miroslav Stevanović, Avdija Vršajević;

NAPAD: Edin Džeko, Edin Višća i Vedad Ibišević.

Osim Bičakčića, reprezentaciju će do kvalifikacijske utakmice sa Slovačkom “pojačati” Sead Kolašinac, Izet Hajrović i Anel Hadžić.

“Begić i Spahić su razgovarali s Kolašincem i tu dilema nema. On će igrati za BiH. Sada je potrebno proći proceduru, koja podrazumijeva primanje u državljane BiH, kao i promjenu sportskog državljanstva. Zahtjev je upućen FIFA-i, kako u njegovom, tako i u Hadžićevom slučaju”, kazao je selektor Zmajeva.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 12. august u Sarajevu, a susret BiH – SAD igrat će se 14. augusta na stadionu ”Asim Ferhatović Hase” u 20.40 sati.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: