SUŠIĆ: NEĆU ŽURITI S ODLUKOM O SASTAVU ZA UTAKMICU PROTIV LIHTENŠTAJNA

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Hrasnici obavila prvi trening pred kvalifikacijske mečeve protiv Lihtenštajna i Litvanije.

Izabranici selektora Safeta Sušića bili su vidno rapoloženi, a trenirali su svi osim povrijeđenog  Jasmina Fejzića i Senada Lulića čija supruga treba roditi dijete.

Sušić je kazao prisutnim medijima da svaki dan razmišlja o sastavu reprezentacije koji će zaigrati protiv Lihtenštajna, ali da će konačnu odluku donijeti tek za dan – dva.

– Neki igrači manje igraju u svoim klubovima u posljednje vrijeme, ali ja neću žuriti s odlukom. Ono što je bitno je da su svi u dobrom zdravstvenom stanju, a Fejzićeva povreda nije ozbiljna – izjavio je Sušić.

Selektor BiH je dodao da će možda nakon prvog poluvremena utakmice protiv Lihtenštajna zamjeniti igrače kojima prijeti drugi žuti karton, zbog kojeg bi mogli propustiti meč protiv Litvanije, ali da će se na taj potez odlučiti samo u slučaju da na poluvremenu BiH ostvari zadovoljavajuću prednost.

Podsjetio je da u prvom susretu protiv Lihtenštajna nije bilo lako probiti njihovu odbranu u prvom poluvremenu.

– Lihtenštajn nije zaboravio poraz od 8:1. Sigurno će se braniti, a mi ne smijemo zaboraviti da nas je tek krenulo nakon prvog postignutog pogotka, prije kojeg smo se mučili u napadu – kazao je Sušić.

Reprezentativac BiH Miralem Pjanić naglasio je da se svi igrači moraju potpuno posvetiti preostalim utakmicama koje će odlučiti da li će se BiH direktno iz kvalifikacijske grupe plasirati na svjetsko prvenstvo u Brazilu.

– Ne trebamo se brinuti kako će završiti utakmica između Slovačke i Grčke. Treba nas zanimati samo naša igra, a prvo moramo misliti o Lihtenštajnu. Svi znamo šta nam znače ove utakmice i vjerujte mi, dat ćemo svi sve od sebe – rekao je Pjanić.

Vezni igrač Rome dodao je da posljednji rezultati Lihtenštajna upozoravaju da to nije isti tim koji je nastupio protiv BiH u prvom susretu, ali da je BiH favorit i da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: