SUŠIĆ: NEĆU DA RAZMIŠLJAM O ZAMJENI ZA PJANIĆA, VJERUJEM DA ĆE SE OPORAVITI DO MEČA PROTIV GRKA

Mire PjanicPovreda Miralema Pjanića u prvenstvenoj utakmici Rome i Genoe izazvala je uznemirenost u stručnom štabu reprezentacije BiH, ali i kompletnoj fudbalskoj javnosti naše zemlje.

Doktorski tim Rome potvrdio je povredu bh. reprezentativca Miralema Pjanića zbog koje je zamijenjen u 39. minuti meča  protiv Genoe na Olimpicu.

Radi se o uganuću zgloba, odnosno distorziji, a koliko je teška povreda još uvijek nije poznato. Ipak iz medicinskog tima Rome najavljeno je da bi oporavak mogao trajati od 2 do čak šest sedmica.

Mire je na štakama ušao u bolnicu. Prvi nalazi govore da nije slomio niti jednu kost, ali se pretpostavlja da je povreda veoma ozbiljna. Moguće je da su stradali ligamenti. Pjanić je podvrgnut daljnjim pretragama u rimskoj bolnici.

Tokom dana kontaktirali smo i Pjanićevu rodbinu u Luxemburgu koji su nam potvrdili da nakon sinošnjeg pregleda nije ustanovljen nikakav lom, ali da nisu sigurni da li se radi o težoj povredi ligamenata.

Miralemov otac Fahrudin već je otputovao u Rim.

Sve će znati nakon sutrašnjeg dana kada će Miralem Pjanić biti podvrgnut skeniranju zgloba, kada će se znati više detalja o težini povrede i pretpostavkama kada bi ovaj sjajni fudbaler Rome i bh-a reprezentacije moga da se vrati na teren.

Ukoliko se desi da povreda bude najtežeg karakera bh. reprezentacija ostala bi bez jednog od najjačih aduta za kvalifikacionu utakmicu sa Grčkom koja se igra za manje od tri sedmice u Zenici.

Pjanićeva povreda došla je u najgore moguće vrijeme, posebno ako se ima u vidu podatak da se Pjanić u posljednje vrijeme nalazi u odličnoj formi i da je jedan od glavnih igrača Rome i bh-a reprezentacije.

“Neću da razmišljam o alternativi za Pjanića dok ne saznam stepen njegove povrede. Nadam se da do toga neće doći, vjerujem da će se oporaviti do meča s Grčkom”  – izjavio je Agenciji FENA selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić.

“Neću da budem previše skeptičan u ovom trenutku, vidjet ćemo. Pričao sam s Pjanićem. Sutra će raditi magnetnu rezonancu i onda će se više znati. Ne bih da pričamo puno o tome dok ne bude poznato više informacija.”

On je danas obavio razgovor s Pjanićem, nogometašem italijanske Rome koji se povrijedio u jučerašnjem meču protiv Genoe. Prvi pregledi Pjanićevog lijevog skočnog zgloba ukazali su da povreda nije teška, ali nogometaš će tek sutra nakon pregleda magnetnom rezonancijom znati da li su povrijeđeni ligamenti.

– Tek sutra, nakon što obavi magnetnu rezonanciju, saznat ću  kakvog je karaktera povreda. Do tada neću da razmišljam o njegovoj zamjeni, jer zamjenu za Pjanića nemam – istaknuo je Sušić.

Pjanić je danas na svom facebook profilu saopćio da u zglobu ništa nije slomljeno i zahvalio svima koji mu pružaju podršku u teškim trenucima.

Sušić će poslati pozive reprezentativcima BiH za susret protiv Grčke u četvrtak ujutro. Do tada bi trebao saznati stepen povrede Miralema Pjanića, ali i situaciju sa Sejadom Salihovićem koji se od oporavio od povrede i mogao bi biti spreman za Grčku.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: