Sušić: Sutra nije moj posljednji meč na klupi BiH, jer sam ubijeđen da izbacujemo Portugal

Selektor reprezentacije BiH Safet Sušić održao je press konferenciju u Lisabonu pred sutrašnji meč baraža između BiH i Portugala.

“Za sutrašnji meč svi igrači biti će spremni izuzev Sejada Salihovića koji će izostati zbog žutih kartona”, rekao je Sušić.

Selektor se osvrnuo na teren u Zenici zbog kojeg su Portugalci jako negodovali, te smatrali da ne ispunjava uslove za odigravanje utakmice.

“Ja sam prvi tvrdio da je teren loš, jer i nama je veoma važno da je travnjak dobar, što će sutra vidjeti i Portugalci po našoj igri”.

Na pitanje da li će sutra utakmica završiti bez golova, Sušić je kroz osmijeh rekao “kako očekuje mnogo golova”, te da mu ni “danas nije jasno kako je utakmica u Zenici završila 0:0”.

O sastavu i dalje razmišlja te, kako je rekao, njega će znati tek sutra popodne.

“Neću da žurim. Ne želim da Portugalci čitaju o našem sastavu sutra u novinama. Kao što mi ne znamo njihov, ne moraju znati ni oni naš”, rekao je popularni Pape.

Jedno od brojnih pitanja za Sušića je bilo da li je sutrašnja utakmica posljednja na klupi reprezentacije BiH.

“Ne razmišljam o tome, jer sam ubijeđen da ćemo sutra izbaciti Portugal. Mi njih respektujemo, ali su moji nogometaši jako motivisani, sve će dati od sebe za veliki trijumf”. rekao je naš selektor.

 

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: