Sušić: I naši konkurenti imaju manje bodova nego što su planirali

Fudbalska reprezentacija BiH će, kako sada stvari stoje, 17. novembra odigrati prijateljski susret u gostima sa selekcijom Slovačke, a grad domaćin ovog duela će biti ili Bratislava ili Trnava.

Selektor Safet Sušić zadovoljan je što će on, ali i njegovi posrnuli «Zmajevi» imati priliku da vrate poljuljano samopouzdanje, piše ”San”.

”Od kada su mi javili za ovaj susret bio sam vrlo zagrijan, pogotovo što nam je protivnik respektabilna i što je važnije, evropska selekcija. Imali smo možda i primamljivijih ponuda iz Azije, ali nisam htio da vodim igrače tako daleko. Termin utakmice je ipak usred njihovih prvenstava, tako da je dolazio u obzir samo protivnik «iz blizine»”, izjavio je Sušić.

Selektor računa na najbolje igrače, bez većih eksperimenata. I još uvijek «pravi» ekipu…

”Vodit ću ono najbolje što imamo, uz jednu ili dvije prinudne promjene u odnosu na tim iz Albanije, isključivo zbog povreda, poput one Sanela Jahića. Možda se pojavi neko novo ime na spisku, kao što je mladi Bešić iz Hamburga, za koga čujem dosta toga dobrog. Zanimljiv mi je i Sudić iz Švedske koji igra štopera, ali on nema naše papire i trenutno se oporavlja”, rekao je Sušić.

Što se tiče domaćih, pozivu za Slovake se mogu nadati samo «neki» golmani, poput npr. Asmira Avdukića. I to samo u slučaju ako standardni Hasagić ne bude fit…

”Ne znam kakva je situacija sa Kenanom. Ne bi htio o drugim imenima. Prigovaraju mi da ne primjećujem Vuleta Trivunovića, ali ja na njegovom mjestu imam sasvim dovoljno igrača. Ako i budem razmatrao zamjenu, dolaze u obzir samo mlađi igrači mlađi igrači sa budućnošću. Ne vjerujem da ću se vraćati na islužene igrače koji imaju preko 30 godina”, kaže Sušić.

Nije presretan trenutnom formom njegovih aduta.

”Činjenica je da su u slabom stanju u zadnje vrijeme, a neki od njih nikako i ne igraju, poput Ibiševića u zadnjem kolu. Džeko je slabiji, gubi na efikasnosti, ali meni je važno da u martu bude na visini zadatka. Ne smijem dopustiti da za ključnu utakmicu sa Rumunima imam nekoliko «grijača klupe»”, izjavio je Sušić.

Selektor je ponovio da je jedina utakmica u kojoj su njegovi izabranici zakazali ona protiv Francuza na Koševu… ”Tu smo izgubili bod, s kojim bi imali velike šanse da budemo među prve dvije ekipe. Ipak, svi naši konkurenti imaju manje bodova nego što su planirali”, zaključio je Sušić u izjavi za ”San”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: