SUŠIĆ: DOBRO JE ŠTO IMAMO JAKU PROVJERU UOČI NASTAVKA KVALIFIKACIJA

1Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu će na Koševu odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Ovaj susret seletoru Safetu Sušiću poslužit će kao generalna provjera uoči nastavka kvalifikacija i septembarskih mečeva sa selekcijom Slovačke.

Sušić je izjavio da očekuje kvalitetnu utakmicu protiv ekipe koju, kako kaže, treba poštovati. Dodao je da mu je drago što uoči kvalifikacije ima jednu tešku utakmicu koja će predstavljati dobru provjeru za njegove izabranike.

– Igramo protiv ekipe koju itekako treba poštovati. Nije mala stvar pobijediti 12 utakmica zaredom. Oni su prošle godine pobijedili Njemačlku sa 4:3 i jedna su od rijetkih reprezentacija koja je bila u stanju da pobijedi Nijemce. Oni su u stalnom usponu i vjerovatno im je cilj da poslije ove utakmice ostanu neporaženi. Nama je također cilj da nastavimo ovu seriju, da pobijedimo ili remiziramo što također ne bi bilo loše – rekao je Sušić na pres-konferenciji.

U dresu BiH sutra će debitirati Ermin Bičakčić, nogometaš njemačkog Braunschweiga. Sušić navodi da će Bičakčić uz Misimovića biti igrač koji će dobiti 90 minuta na terenu.

– Bičakčića nemam razloga da provjeravam. U njega imam povjerenje jer nije mala stvar biti izabran za jednog od najboljih odbrambenih igrača njemačke druge lige i s ekipom izboriti plasman u prvu ligu. On je već pokazao svoje kvalitete – kazao  je Sušić.

Bičakčić je naglasio da mu je drago što će napokon obući dres A- reprezentacije BiH te da očekuje da će opravdati povjerenje selektora.

– Ima malo treme. Ipak je ovo prva utakmica, bit će pun stadion. No, jedva čekam da zaigram za reprezentaciju i drago mi je da je došao taj dan – kazao je Bičakčić.

Reprezentacija BiH danas će trenirati u Hrasnici, a susret je na rasporedu sutra u 20.40 sati na Stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: