Stravična nesreća u Babajićima kod Kalesije


Pet osoba-dva muškarca, dvoje djece i jedna žena-poginulo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć (subota) oko 22 sata dogodila u Kalesiji, u naselju Babajići, na magistralnom putu Tuzla-Zvornik. Još najmanje šest osoba je povrijeđeno, od kojih tri teško. Još jedno dijete je u kričnom stanju.

Do nesreće je došlo kada je “ford orion”, u kojem je bilo osmero ljudi, dva muškarca, tri žene i troje djece, krećući se prema Tuzli prešao u lijevu kolovoznu traku i direktno se sudario s autobusom Drinatransa, koji je prevozio 30 djece, članova atletskog kluba “Srpski soko” iz Zvornika, koji su se vraćali s takmičenja u Banjoj Luci.

Dvojica odraslih muškaraca, vozač i suvozač u “ford orionu” podlegli su na mjestu nesreće, a tijelo jednog od njih ostalo je zaglavljeno između sjedišta i volana. Tri žene i troje djece ličnim automobilima koji su se zatekli na mjestu nesreće prevezeni su u UKC Tuzla. Beba i dijete u dobi od sedam godina, kao i jedna odrasla žena su preminuli u bolnici. Identitet poginulih osoba još nije poznat. Spasioci iz obližnjih kuća od jedine žene koja je bila pri svijesti u autu nakon nesreće čuli su da je iz Zvornika. U autobusu je troje djece lakše povrijeđeno.

Na mjestu nesreće mogla se vidjeti stravična slika. Tijelo jednog od muškaraca bilo je izvađeno iz automobila i pokriveno dekom, dok je vozač ostao zaglavljen u automobilu. Djeca iz autobusa bila su u šoku, kao i roditelji koji su iz Zvornika došli po njih.

Vozač autobusa policiji je rekao da je automobil odjednom prešao na njegovu stranu, da je kočio, ali da nije mogao izbjeći sudar.

Povrijeđene su iz automobila vadili, uz ostale i Vahid i Damir Smajić, čije se kuće nalaze uz sami put.

-Stravično je bilo. Jedna žena je vrištala i dozivala bebu. Nisam shvatao o čemu se radi dok nismo izvukli drugu ženu i ispod njenog tijela vidjeli bebu. Sjeli smo u auto i povezli je prema bolnici. Cijelo vrijeme sam je držao u naručju-priča Vahid, koji tada nije znao da je beba podlegla.

U akciji spašavanja učestvovao je i policajac Mirza Omerović iz Zvornika, službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH. On je povezao kolegu kući i naišao na stravičan prizor.

-Iz automobila sam izvadio dijete staro otrpilike sedam godina koje se nalazilo u krilu suvozača. Odvezao sam ga u bolnicu-kaže Omerović.

Uviđaj na mjestu nesreće počeo je oko ponoći, a saobraćaj je na ovoj dionici puta bio potpuno zatvoren.

Miralem Malkić, portparol MUP-a Tuzlanskog kantona, koji se nalazio na mjestu nesreće, pola sata iza ponoći potvrdio je za bportal.ba da je pet osoba poginulo.

-Preostalo troje povrijeđenih također imaju teške povrede, naročito dijete u dobi od 4-5 godina-kazao je Malkić

 

bportal.ba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: