Stabilno vrijeme očekuje nas do sredine naredne sedmice

Lijepo i pretežno sunčano vrijeme kojim je počeo vikend u Bosni i Hercegovini, kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), trebalo bi se zadržati i sutra, kao i do sredine naredne sedmice.

“Narednih dana, do sredine naredne sedmice, očekuje se uglavnom stabilno vrijeme bez padavina. U nedjelju se očekuju jutarnje temperature od minus pet do jedan stepen, u Hercegovini od dva do pet”, naglašavaju iz FHMZBiH.

Napominju da što se tiče dnevnih temperatura, narednih pet dana one će biti uglavnom u intervalu od osam do 14, a jutra će biti nešto malo svježija i postoji mogućnost za pojavu mraza.

U Bosni, po kotlinama i uz riječne tokove jutro i prijepodneva će biti sa maglom i sumaglicom, a Hercegovina će biti pretežno sunčana.

“Dominirat će uglavnom stabilno i u većini slučajeva sunčano vrijeme. Za sad nema padavina. Tek oko 20, 23. decembra daju neku vjerovatnost za padavine, ali to će, prema temperaturama, biti kiša. Na vrhovima planina to će biti susnježica i snijeg, ali što se tiče nizina, to je uglavnom kiša”, dodaju iz FHMZBiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: