Šta je kumovalo samoubistvu Arnele Hujdur?

Tuga se spustila na kalesijska naselja Kikači i Gornje Hrasno nakon tragične vijesti osamoubistvu ArneleHujdur (25), koja je u smrt skočila s prozora poslovno-stambenog objekta „Piemonte“ u Kalesiji. Prethodnoje Arnela kupila stolicu i litar sone kiseline, izula čizme, skinula kaput te se bacila na beton. Iza sebe nije ostavila nikakvo oproštajno pismo, ali su ostale neopisiva bol i tuga kod svih koji su je poznavali.

Neopisiva bol

Arnelin suprug Edin Hujdur, za koga se udala u maju prošle godine, u tim trenucima bio je na poslu, a najtužniju vijest u svom životu čuo je po dolasku kući.

Kroz suze govori o teškom životnom iskušenju.

– Kolege s posla su mi rekle da mi brat plače. Sjeo sam s njim u automobil, ali ka kući nismo išli preko Kikača već na Seljublje. Moja sestra živi u tom kraju, tako da sam pomislio da se njoj nešto dogodilo. Tek kada smo stigli kući ikada sam vidio da mi je majka živa, odmah sam počeo plakati. Slutio sam da se Arneli nešto dogodilo, a onda su mi rekli da više nije među živima – govori Edin Hujdur, kojeg su u dvorištu porodične kuće tješili braća i majka.

S Arnelom se, kako kaže, zabavljao tri godine, a u maju prošle godinesvoju ljubav su krunisali brakom. Prije tri i po mjeseca Arnela je rodila sina Ajdina.

– Voljeli smo se i iščekivali trenutak kada ćemo dobiti dijete. U međuvremenu, nakon rođenja sina,moj brat mi je ustupio kuću da bismo se osamostalili… Nažalost, moje Arnele više nema, a u mom srcu ostaju neopisiva bol i tuga –govori Edin.

Njegova majka Fatima, koja je rodila petoricu sinova i tri kćerke, ističe da sa snahom nikada nije imala problema. Brišući suze i jecajući, govori da dobro zna kako je ostati bez djeteta, jer je jedno od njene djece umrlo nakon poroda.

Porodicu Hujdur je, kako kažu, zaboljela činjenica što se Edinovo ime nije našlo na Arnelinoj smrtovnici. Također, ističu da su Arnelini roditelji insistirali na tome da mladi bračni par živi u njihovoj kući u Kikačima, ali da na to Edin nije pristao.

Edin i njegova braća će danas biti na posljednjem Arnelinom ispraćaju, koja iza sebe nije ostavila oproštajno pismo te je razloge svoje smrti odnijela zauvijek sa sobom.

Danas dženaza

– Ona se prije dva mjeseca, na insistiranje svojih roditelja, vratila u porodičnu kuću u Kikačima. Međutim, bili smo u kontaktu, a prije nekoliko dana posjetio sam nju i sina. Kada sam krenuo, izašla je za mnom, izljubili smo se na stepeništu, a ja sam se pet puta vraćao da bih je još koji put poljubio – govori jecajući Edin Hujdur.

U Kikačima smo jučer namjeravali razgovarati i s porodicom Đedović, ali su Arnelin otac i amidža bili zauzeti organizacijom dženaze. Preko posrednika stupili smo u kontakt s ožalošćenom majkom, ali nam je rečeno da ona nije u mogućnosti govoriti o najtragičnijem trenutku u svom životu. Dženaza Arneli Hujdur klanjat će se danas u Kikačima.

23

Komšije kažu: voljeli su se!

Jučer smo u Kikačima i Gornjem Hrasnu razgovarali s komšijama Edina i Arnele Hujdur. Svi su nam rekli da su se njih dvoje voljeli. – Arnela mi je rodica, a Edin komšija. Oni su se voljeli i to je jedina istina. Ne mogu vam opisati kako se osjećam i koliko mi je žao što se njihov zajednički život okončao na ovakav način. Ljudi mogu svašta pričati, ali istina je jedna – voljeli su se – ispričala nam je A. H. zamolivši da ne otkrivamo njen identitet.

 

 

 

(E.Skokić/Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.