„Specijalci“ MUP-a TK dobili pet modernih vozila

Jedinici za specijalne namjene MUP-a Tuzlanskog kantona danas je na upotrebu predato pet modernih ‘džipova’ marke „VW“, ukupne vrijednosti oko 360.000 maraka.

Na taj način vozni park ove jedinice i cjelokupnog policijskog sastava povećan je na 40 vozila, po čemu je ova jedinica među najopremljenijim u BiH, rečeno je na današnjoj svečanosti u krugu MUP-a TK.

– Radi se o kontinuitetu aktivnosti MUP-a i Uprave policije na poboljšanju materijalno-tehničke opremljenosti policijskih struktura u ovom kantonu. Novih pet džipova koristit će Jedinica za podršku, a u planu je nabavka i visokosofisticiranih radara, kao i motocikala kako bi se kontrolom podigao stepen sigurnosti učesnika u saobraćaju, što je u posljednje vrijeme veoma aktuelno – kazao je Miralem Malkić, načelnik uniformisane policije MUP-a TK.

Malkić je objasnio da se radi o brzim terenskim vozilima zahvaljujući kojima će Jedinica za podršku MUP-a TK imati opremljenost približnu standardima policija u razvijenim zemljama svijeta, tako da će biti u prilici odgovoriti svih izazovima današnjice poput terorizma, korupcije i kriminaliteta svih vrsta, a sve radi povećanja stepena sigurnosti svih naših građana.

Ministar unutrašnjih poslova TK Husein Topčagić istaknuo je da će Vlada TK i ubuduće pronalaziti načine za bolju opremljenost policije a time i njene veće efikasnosti.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: