Šokantno: Pronađeno mrtvo novorođenče u WC-u tuzlanske Hitne pomoći

Šokantna informacija o novorođenčetu pronađenom u wc – šolji Službe hitne pomoći tuzlanskog Doma zdravlja u Tuzli jučer se stihijski širila Tuzlom.

Zvaničnih informacija o nemilom događaju nije bilo, jer su u MUP-u Tuzlanskog kantona tvrdili kako je u toku istraga, dok je dežurni broj kantonalnog tužitelja ostao nedostupan, pišu današnje dnevne novine “San”.

– Ne mogu vam ništa reći, jer nemamo informacija za javnost. Samo znam da službenici kriminalističke policije obavljaju uviđaj – rekao nam je dežurni operativni u MUP-u Tuzlanskog kantona.

Prema nepotvrđenim informacijama saznajemo kako je žena starosti oko 20-ak godina u pratnji dvije srodnice stigla u Službu hitne pomoći Doma zdravlja u Tuzli, požalivši se na bolove u bubrezima. Ljekari su joj, navodno, dali tabletu sa smirenje, te je ona nakon toga otišla do wc-a.

Potom je upućena u Klinički centar Tuzla, na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo, gdje je dežurni ljekar nakon pregleda konstatirao kako se pomenuta – porodila.

Nakon toga osoblje Službe hitne pomoći Doma zdravlja, prema nepotvrđenim informacijama, otišlo je do wc-a koji je koristila pomenuta žena gdje je zatečena beba u wc šolji.

Današnje obavještenje na stranici Tužilaštva TK-a govori da postoje osnovane sumnje da se radi o čedomorstvu. Naime, dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Jasminka Djedović, nakon što je obavještena u nedjelju 04.07.2010. godine od strane službenika policije i Doma zdravlja da je pronađeno mrtvo novorodjenče u toaletu službe hitne pomoći Doma zdravlja u Tuzli, izdala je naredbu za obdukciju tijela novorođenčeta.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo – Čedomorstvo- iz člana 169. Krivičnog zakona FBiH, kantonalna tužiteljica je izdala naredbu za uzimanje krvi i urina od osobe za koju postoji osnova sumnje da je učinila navedeno krivično djelo.

Tuzlainfo / E. S.

Foto: Hitna pomoć Tuzla

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: