Snabdijevanje još nije normalizovano, u TK oko 6.800 kupaca bez struje

Ekipe Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH uspjele su otkloniti veliki broj kvarova uzrokovanih obilnim snježnim padavinama, ali snabdijevanje električnom energijom još nije normalizovano na svim područjima zahvaćenim nevremenom, saopćeno je iz tog preduzeća.

U Tuzlanskom kantonu oko 6.800 kupaca u općinama Kladanj, Sapna, Banovići, Tuzla, Srebrenik, Lukavac, Čelić i Živinice nije snabdjeveno električnom energijom.

U Zeničko-dobojskom kantonu bez napajanja električnom energijom još je oko 6.000 kupaca, a od toga je najveći broj (3.700) u Olovu, te u Zavidovićima 1.000 kupaca.

U Srednjobosanskom kantonu još postoje manji kvarovi na distributivnoj mreži, a u Kantonu Sarajevo bez električne energije je područje Nišića, Vrapče i Medojevići.

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu bez napajanja električnom energijom su naselja u Podveležju, te Ruište, Vranjevići, Svačići, Obradovići, Čomori, Kamena, Žulje, Jasena i Rabina.

Ekipe JP Elektroprivreda BiH neprekidno su na terenu i rade na otklanjanju kvarova, saopćila je Služba za komunikacije JP Elektroprivrede BiH.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.