Šmigalović asistirao i pogađao

Asistencija i evrogol “polumakazicama” Almira Šmigalovića, kakav je svojstven brazilskim nogometašima, te majstorski izveden slobodnjak Adnana Sarajlića, donijelo je Budućnosti vrijednu, možda ključnu pobjedu u borbi za opstanak.

Šmigalović je bio najopasniji domaći nogometaš, sa lahkoćom je preskakao svoje suparnike, izbjegavao nedozvoljenu poziciju, asistirao i pogađao. Za njega i za Budućnost sretna je okolnost što imaju iskusnog znalca Adnana Sarajlića, lucidnog veznjaka, čije su lopte radarski precizne. Šteta što mladi i nadareni Haskić nije imao svoj dan.

Igrač sjajnih predispozicija mora više surađivati sa saigrača, biti manje sebičan i shvatiti da se u Evropi asistencije cijene jednako kao i golovi. Vrijedni istaći još neprelaznog kapitena Čergića, te neumornog veznjaka Halilovića. Budućnosti je pripalo prvo, Travniku drugo poluvrijeme.

Dobro je što su u Budućnosti istrpili kritike nakon početnih slabih rezultata i sačuvali trenera Munevera Rizvića. Vrijedan, profesionalan, pošten, skroman Rizvić, baš kao i za igračke karijere, radi poput mrava i sakuplja bodove.

Zapažen je bio i sudija Vrhovac, koji je znalački držao igru, osmogućivši gostima ravnopravan tretman, podijelio kartone po pravilima. Pljesak zaslužuju i njegovi asistenti; Budimlić, Hrustić i “internacionalac” Pilav, kao i “veziri” koji se nisu predavali nakon uvjerljivog vodstva.

Pohvale svima osim inžinjeru koje je osmislio krov na tribinama stadiona u Banovićima, gdje gdje stubovi krova onemogućavaju da se normalno gleda utakmica.

(SAN)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: