Slučaj pedofilije u Tuzli: Mujkanoviću i Majdančiću jednomjesečni pritvor

Mugdim Zulčić, tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona, jučer je Općinskom sudu u Tuzli uputio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora Šuajbu Majdančiću i Vahdetu Mujkanoviću, koji se sumnjiče za seksualni odnos sa djevojčicom S. J.(13) iz Tuzle.

„Nakon zaprimljenog izvještaja od MUP-a Tuzlanskog kantona, donio sam naredbu o provođenju istrage i saslušao privedena lica za koja postoji osnovana sumnja da su počinila krivično djelo spolni odnošaj sa djetetom. Stavio sam Općinskom sudu u Tuzli prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za oba lica jer smatram da postoji dovoljno dokaza da su počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret”, kazao nam je tužilac Mugdim Zulčić.
Kako je poznato, u četvrtak je N. B.(29), majka maloljetne S. J., službenicima MUP-a Tuzlanskog kantona prijavila da je njena kćerka imala seksualne odnose sa dvojicom odraslih muškaraca iz Tuzle i Brčkog. U prijavi je navedeno da je djevojčica u protekla tri mjeseca imala dobrovoljan seksualni odnos sa dvojicom muškaraca u iznajmljenom stanu u tuzlanskom naselju Stupine. Nakon toga, službenici policije su priveli Vahdeta Mujaknovića, bivšeg zastupnika u Skupštini distrikta Brčko i Šuajba Majdančića, privrednika iz Tuzle.

Navodno je Mujkanović policajcima priznao da je jedan dan proveo u stanu sa djevojčicom 45 minuta, ali da nisu imali seksualne odnose.Također, u službenim prostorijama policije je u prisustvu majke saslušana i trinaestogodišnja djevojčica. Kako nezvanično saznajemo, Majdančić i Mujkanović su djevojčicu upoznali posredstvom izvjesnog Sakiba M., ko ji je poznavao njenu majku

N. B. Navodno je Sakib u iskazu policiji kazao da su ga prije nekoliko da na Mujkanović I Majdančić pozva li u sporni stan na kafu, gdje je bila djevojčica S. J. i njena prijateljica A. G. On im je kazao da ne želi bilo šta da ima sa tim djevojčicama. Prema nekim saznanjima, majka maloljetne djevojčice je upozoravala Majdančića da se kloni djevojčice.

S.Karić/Oslobođenje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: