SLOGA POČELA PRIPREME, STIGLO DESET NOVIH IGRAČA

Fudbaleri Sloge iz Tojšića počeli su na stadionu „Ada“ pripreme za nastavak prvenstva u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever. Treneru Safetu Mujkiću na prvi trening odazvalo se 28 fudbalera, od toga nekoliko novih igrača. Među novajlijama su Rijad Alić dojučerašnji golman Mramora, Said Šmigalović povratnik u redove Sloge iz kalesijske Bosne, Adil Imamović veznjak iz Gornjih Rainaca, Edin Sakić, Emir Mujanović i Anel Sinanović, trojka stigla iz kikačanske Mladosti, Damir Mehidić i Ibro Mulahalilović, stigli iz NK Tuzle, te Enver Halilović iz sapnjanske Sloge.

U nastavak prvenstva ekipa Sloge će ući bez tri standardna prvotimaca, koji su u zimskoj pauzi napustili klub. Najveći hendikep za Tojšićane je odlazak kapitena Suada Tabalovića, koji će od proljeća nositi dres kalesijske Bosne. Pored Tabalovića klub su napustili Edis Zulić, otišao u Češku, te Selmir Halilović, koji se trenutno nalazi na probi u jednom švedskom drugoligašu. Ispisnicu je uzeo i napadač Ramo Ramić.

U jesenjem dijelu prvenstva fudbaleri Sloge zabilježili su šest pobjeda, osam poraza i jedan remi, uz negativnu gol razilku 22-24 (-2). Sa osvojenih 19 bodova zauzeli su 12. poziciju, što je dosta slabiji plasman u odnosu na predhodne sezone.

Kompletne pripreme, koje će trajati tridesetak dana biće obavljene u Tojšićima, a planirano je odigravanje pet kontrolnih utakmica, među kojima su utakmice sa dva kluba iz Premijer lige.

Na prvom treningu pojavili su se sljedeći igrači: Rijad Alić, Damir Karić, Ibro Mulahalilović, Asmir Delić, Edin Pilavdžić, Admir Mujanović, Midhat Husejnović, Semir Mujanović, Amel Mujkanović, Maid Šmigalović, Said Šmigalović Špico, Selmir Mešić, Mersudin Zulić, Mirel Šmigalović, Armin Smajić, Edin Sakić, Anel Sinanović, Emir Mujanović, Adil Imamović, Enver Halilović, Damir Mehidić, te nekoliko juniora Esmir Mušanović, Adnan Zulić, Ademir Imamović, Fadil Salihović, Adis Sinanović, Muhamed Barčić i Salko Đedović.

Na prvom treningu nisu se pojavili standardni prvotimci Šefik Imamović i Mirza Šehić, koji su opravdano izostali.

 

(D. MUJANOVIĆ/bportal.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: