Skupštinsku većinu u TK će činiti SDA, DF i BPS ?

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona (TK) Slađan Ilić, koji je ovu funkciju obnašao u protekle četiri godine, za ponedjeljak, 17. novembar, zakazao je konstituirajuću sjednicu novog saziva Skupštine TK, na kojoj će budućim poslanicima Centralna izborna komisija uručiti uvjerenja o dodjeli mandata.

„Na ovoj sjednici predviđeno je da se konstituiraju klubovi poslanika konstitutivnih naroda i klub ostalih, te predlože kandidati za izbor predsjednika ili zamjenika predsjednika Skupštine TK. Također, predviđeno je da se izvrši izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH – kazao  je  Ilić.

Dnevni avaz saznaje da bi novu skupštinsku većinu u naredne četiri godine trebalo činiti 13 poslanika SDA, te četiri poslanika Demokratske fronte i 2 poslanika BPS-a, dok će šest poslanika SDP-a, pet SBB-a, tri Stranke za BiH, te dva iz NSRzB ostati u opoziciji.

Prema nezvaničnim nformacijama, SDA će za predsjednika Skupštine TK predložiti Senada Alića, premda su za ovu poziciju zainteresirani i njihovi koalicioni partneri, posebno što će SDA delegirati budućeg mandatara Vlade TK-a.

 

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: